*Nettavisen* Sport.

Hushovds lag legges ned

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

- Vi fortsetter ikke som tittelsponsor etter 2010-sesongen, bekrefter Cervélo.

27.08.10 15:45

Sent torsdag kveld kom bekreftelsen på at Cervélo TestTeam legges ned før 2011-sesongen.

Det bekreter selskapet selv i denne pressemeldingen.

«Cervélo bekreftet i dag at de ikke fortsetter som tittelsponsor for sykkellaget etter 2010-sesongen. Visse endringer i syklingens regelverk har etablert en trend som sikrer lag med de største budsjettene innpass i de store rittene. Det er en utvikling vi ikke er komfortable med», heter det i pressemeldingen.

«Vi var fortrolige med forpliktelsene vi opprinnelig hadde med laget, men vi ser ingen mulighet til å utvide prosjektet ytterligere.»

«For å skape best mulig rammevillkår for ryttere, administrasjon, sponsorer og øvrige aksjonærer, trenger man et større lag. På samme tid, har vi mottatt veldig positiv respons på fokuset vårt på "mer enn et lag". Vi ser fram imot å fortsette vår involvering i sykkelsporten på det aller høyeste nivået og fortsette produktutviklingen som har pågått siden 2003. Vi vil komme tilbake med flere detaljer om planene snart».

procycling.no skrev tirsdag at Cervélo har planer om å fusjonere med Garmin-Transitions. I etterkant har en rekke ryttere, deriblant Thor Hushovd, blitt koblet til det amerikanske laget. Cervélo TestTeam er i for tiden i Sevilla i forbindelse med starten av Vuelta a España, lørdag.

Laget holder pressekonferanse senere i dag.

Da procycling.no snakket med Thor Hushovd i går, spurte vi ham om han var bekymret for framtiden.

- Nei, ikke i det hele tatt. Dersom det skjer noe, så er det selvsagt dumt for laget. Jeg har kontrakt med Cervélo ett år til og forholder meg til den. Laget er fortsatt ved sine fulle fem, det er de som står for massasjen akkurat nå, påpekte Hushovd.

procycling.no kommer tilbake med flere reaksjoner etter seansen.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.