RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Husker du målet som sjokkerte stjernene?

Sist oppdatert:
Nå er 11-åringen tilbake med ny hockeykunst.

I 2009 gikk et 70 sekunder langt videoklipp av den unge ishockeyspilleren Oliver Wahlström sin seiersgang på internett.

Guttungen viste fram kunster med kølle og puck som selv de profilerte stjernene i NHL lot seg imponere av.

LES MER: Dette målet sjokkerer NHL-stjernene

Stjernesammenligning
Wahlström vippet pucken opp på køllebladet, snudde seg 180 grader og sendte den i hjørnet bak en forfjamset keeper.

Straffevarianten gjorde at den da ni år gamle gutten ble nevnt i samme åndedrag som Petter Forsberg, Alex Overtsjkin og Sidney Crosby

- Det var sykt, skrev Alexander Ovetsjkin i en twitterkorrespondanse med PR-direktør Nate Ewell i klubblaget Washington Capitals.

Unge Oliver har rukket å bli 11 år siden den mye omtalte videoen, men guttungen har så absolutt holdt hockeytalentet ved like.

På hockeybloggen «Puck Daddy» ble det onsdag lagt ut en ny video der Wahlström igjen viser sine kunster. Og guttungen har fortsatt grepet.

På ekte lacrossevis
Det var i første pause i oppgjøret mellom Boston Bruins og Ottawa Senators tirsdag at 11-åringen viste fram sin seneste straffevariant.

Wahlström hentet pucken bak seg, dro den mellom beina og løftet den opp på køllebladet, før han på ekte lacrossevis sendte den forbi målvakten.

Scoringen kom under det som var en straffeslagkonkurranse for gutter født i år 2000 og senere. Wahlström representerte Portland Junior Pirates.

Skal man tro faren - den tidligere svenske hockeyproffen Joakim Wahlström - så har Oliver gått og pønsket på denne varianten en god stund.

I 2009 uttalte faren følgende til Boston Globe: «Olivier har et enda vanskeligere skudd på repertoaret, men har ikke kommet opp med noe navn for det».

- Jobbe hardt
Da Wahlström som 9-åring sjokkerte en hel hockeyverden med sitt fantastiske mål, kunne han fortelle at det lå flere timers trening bak vidunderscoringen.

- Jeg jobbet med det i fire måneder og jeg måtte jobbe hardt for å få det til, uttalte Oliver til Kennebec Journal.

Den gang ble Wahlström en stor snakkis både blant hockeypublikumet og TV-seerne. Det er vel trolig at han også etter tirsdagens fulltreffer fikk en del oppmerksomhet.

- Selv jeg kunne ikke gjøre det i mine glansdager. Jeg måtte ha stoppet opp, tatt av meg hanskene og plassert pucken på køllebladet, sa tidligere Bruins-spiller Mike Milbury i 2009.

Vi tipper at den godeste Milbury også denne gangen lot kjeven droppe i gulvet, om han så oppvisningen til 11 år gamle Oliver under tirsdagens oppgjør.

Under ser du målet fra 2009:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere