*Nettavisen* Sport.

Husker ikke sist Danmark slo Norge

Foto: Henning Bagger (AFP/Scanpix)

Men danskenes veterankeeper Karin Mortensen er optimist før EM-semifinalen.

16.12.10 13:44

Lørdag braker to av Håndball-Europas store giganter på kvinnesiden sammen foran 12.500 tilskuere i Herning. I potten ligger finaleplass i årets europamesterskap og haugevis med prestisje.

Og Norge mot Danmark vekker garantert minner både hos aktørene på banen og håndballfansen. Danskenes veterankeeper Karin Mortensen har riktignok trøbbel med å komme på sist det ble seier mot Norge i en betydningsfull kamp.

- Øh. Nei! I 2004 tapte vi jo dessverre i finalen mot dem i Ungarn. Man kan si at de har vært gjennom et generasjonsskifte før oss, som de så har fått en opptur av en stund nå, sier Mortensen til Ekstra Bladet – men trøster seg med følgende:

- Men man kan jo også tilføye at det var lenge siden vi hadde slått Romania. Faktisk må vi vel helt tilbake til 2002. Men dem slo vi nå.

- Vi har vokst
Og nettopp i 2002 ble det seier mot Norge i EM. Det skjedde i Århus, da de danske jentene sikret seg EM-gullet etter å ha slått de norske jentene i finalen.

Nederlaget i finalen for åtte år siden var for øvrig det siste norske tap i et EM-sluttspill – inntil Sverige ble for sterke for Gro Hammerseng & co. i Håkons Hall på Lillehammer søndag.

Karin Mortensen frykter ikke de norske jentene i lørdagens semifinale – til tross for nedsablingen av Nederland onsdag.

- I forkant av turneringen ville nok alle sagt at det gjaldt å unngå Norge så lenge som mulig. Men vi har vokst, og det kunne vært kult å slå dem i en semifinale, sier hun.

- Da fratar vi dem jo også muligheten til å ta de to øverste plassene. Det kunne vært gøy å stoppe dem allerede der, gjentar 33-åringen.

Forrykende mesterskap
Med full pott så langt i EM er de danske jentene proppfulle av selvtillit. Gullet har de for lengst begynt å tenke på.

- Vi må jo slå alle for å gå hele veien, og da kan vi like godt stoppe dem i en semifinale som i en finale. Det ville jeg nok ikke sagt for ti dager siden, men dette laget har vokst enormt. Vi har selvtillit i dag til å si: Dette kan vi klare, sier Mortensen.

Den danske veteranen har vært forrykende god så langt i EM – og topper keeperstatistikkene sammen med Katrine Lunde Haraldsen. Årets sesong har imidlertid vært alt annet enn enkel.

Gråt seg i søvn
Mortensen forlot i sommer økonomisk kriserammede Aarhus til fordel for Frederiksberg IF for å starte på ny frisk, men kom til en ny klubb i store økonomiske vanskeligheter. Lønn som ikke ble betalt i tide og brutte løfter ble tøft å bære for 33-åringen.

- Jeg er hard på mange områder, men jeg er også myk når det kommer til stykket overfor folk som kjenner meg privat. Jeg har ligget og grått meg i søvn mange ganger, særlig etter problemene i FIF, sier Mortensen til Jyllands-Posten.

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.