RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Husker ikke sist Glimt vant

Sist oppdatert:
Det er så lenge siden Bodø/Glimt sist vant en seriekamp at kapteinen ikke en gang husker når det skjedde. Og nå venter Rosenborg – som de ikke har slått på 26 år.

Man må langt tilbake for å finne forrige serieseier for Bodø/Glimt. Så langt at kapteinen selv, Fredrik Kjølner, er sjanseløs.

- Hmm, seriekamp?........det er ikke godt å si, sier Kjølner til TV 2 Nettavisen.

Så blir han taus.

Ni strake uten seier
Svaret er trist for bodøværingene. Forrige gang klubben vant var datoen 22. august 2004. Da ble Stabæk slått 3-1. Klubben avsluttet serien med åtte strake kamper uten seier. Med årets serieåpning har Glimt spilt ni seriekamper på rad uten seier.

- Men vi er ferdige med fjoråret. At jeg ikke husket hvem vi slo sist, viser jo at vi ikke er så opptatt av det. Om vi var gode eller dårlige i fjor hjelper ikke. Nå er det en ny sesong, sier Kjølner.

Men selv om det er en ny sesong, venter kanskje den verste motstanderen av alle for Glimt i 2. serierunde. Ikke bare fordi det er Rosenborg.

Men fordi Glimt har spilt 27 kamper på rad uten seier mot trønderne.

- Men vi fokuserer heller på at vi er veldig fornøyd med tidspunktet på kampen. At vi møter dem tidlig i sesongen. Ting har ikke satt seg for verken dem eller oss, og det er en ypperlig mulighet å ta dem nå, sier Kjølner.

Dødballene viktige
Trener Ola Haldorsen legger til:

- Det er ingen tvil om at Rosenborg har den beste stallen i eliteserien, men Aspmyra-dekket er ikke så veldig godt, og RBK-laget har ikke satt seg. Stopper vi dem på dødballer og setter våre sjanser, kan vi ta dem, sier han.

- Men det er ingen krise om vi skulle stå med null poeng også etter den kampen. Den gjengen jeg har her kommer til å ta godt med poeng utover. Det er jeg sikker på, sier Glimt-treneren videre.

Kvarme uaktuell
Bodø/Glimt mangler fortsatt langtidsskadede Per-Ivar Steinbakk. Jan Egil Brekke, som ikke var med mot Viking, er imidlertid tilbake. Situasjonen for Stig Johansen er usikker. Spissen sliter fælt med en vond tå, og må i verste fall opereres. Da blir han borte fra fotballen i sju uker. Men i beste fall kjemper han seg gjennom RBK-kampen, før han drar til MR-undersøkelse mandag.

Trønderne mangler fortsatt Robbie Russell. Bjørn Tore Kvarme fikk eb lyskestrekk i torsdagens kamp mot FC København, og må også stå over. Han skal undersøkes nærmere, men blir trolig ute i 1-3 uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere