Gå til sidens hovedinnhold

Hva driver denne mannen med?

- Dette er patetisk, sier Wolves-redaktør etter farsen på Old Trafford.

Manchester United-Wolves 3-0 (2-0)

Én mann var igjen fra laget som slo Tottenham Hotspur 1-0 på bortebane i helga. Det var Marcus Hahnemann.

Keeperen fikk dermed en håpløs oppgave med ti Wolves-rekrutter foran seg på banen.

McCarthy: - Jeg forstår reaksjonene

Venstreback George Elokobi spilte midtstopper, høyreback Kevin Foley spilte midtbane og George Friend, som i forrige uke spilte venstreback for Scunthorpe, bekledte venstrevingen.

Det kunne bare gå én vei mot selveste Manchester United på Old Trafford.

- Ingen skader, kun taktikk
Men et spørsmål sprader likevel rundt ytterst på tungespissen: Hva er holder du egentlig på med, Mick McCarthy?

- Det her er en stor skandale, sier Dagfinn Stokkenes til Nettavisen.

Han er redaktør for det norske supporternettstedet vikingwolves.com.

- Er det skader på noen spillere? Sykdom?

- Nei, nei, nei. Det er ingen skader. Det er bare taktikk. Det er en stor skandale overfor supporterne, kanskje motstanderne også. Mick McCarthy viser med dette at han har gitt opp allerede før kampen har startet. Han skal gi B-lagsspillerne sjansen for å spare spillerne til Burnley-kampen på søndag. Dette er patetisk, tordner supporterredaktøren.

Enkelt for United
Wolves burde kanskje kommet stinne av selvtillit etter bragden i London lørdag. I stedet ble de et lett bytte for Manchester United.

LIVE: Her finner du referat fra oppgjøret!

Wayne Rooney sørget for 1-0 fra straffemerket, etter at Ronald Zubar handset inne i United-boksen.

Nemanja Vidic stanget inn 2-0 like før pause.

Hvor stor skulle seieren bli?

Stjernedryss på tribunen
Det tenkte neppe de norske supporterne som hadde tatt ferden fra Norge til Old Trafford denne kvelden. De kan neppe ha hatt det kjempegøy.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Heller ikke Nenad Milijas, Jody Craddock, Stephen Ward, Richard Stearman og Kevin Doyle som fulgte oppgjøret fra tilskuerplass. Kvintetten var ikke engang med i troppen mot United.

- Jeg så i et intervju før kampstart at Mick McCarthy vurderte å spare 3-4 spillere. Det er for så vidt greit. Men å bytte alle utespillerne er bare trist. Jeg er spent på å høre reaksjoner fra britiske supportere og se nyhetsoppslagene etter dette, medgir Stokkenes.

Supporter: - Jeg er rasende
Det tok ikke lang tid før de første reaksjonene kom.

- Spennende å se hvorvidt Premier League etterforsker alle endringene på Wolves-laget. Lite trolig, med tanke på at de roterer stallen og alt det der. Tipper at de Burnley, deres neste motstandere, er misfornøyd, skrev Daily Telegraph-journalist Henry Winter på sin twitterside.

Heller ikke i diskusjonsforumet på molineuxmix.co.uk var stemningen spesielt god blant fansen:

- Jeg er rasende. Dette er pinlig! Vi kunne selvsagt dratt hit med en plan for å skaffe oss det ene poenget. Mick (McCarthy) har virkelig rotet det til denne gangen, skriver «Supertop».

- Dette er et spark i trynet til så vel spillerne som kjemper om plassene uke etter uke, og tusenvis av supportere som reiser land og strand rundt til mindre glamorøse steder. Det legger ekstra press på spillerne foran søndagens kamp og jeg tror vi kunne reist herfra med et poeng i kveld og holdt momentumet gående foran Burnley-kampen, skriver «Mr Sizzle».

Noe for Chelsea?
For Uniteds del ble det til slutt en lekende lett 3-0-seier på Old Trafford. Antonio Valencia laget kveldens siste mål, etter lekkert forarbeid av Dimitar Berbatov.

United kunne til og med plukke midtstopper Nemanja Vidic av banen etter en snau time, og hvilte Wayne Rooney kvarteret før slutt.

En type service topplagene i Premier League trolig hadde unnet seg flere ganger, dersom flere lag kun hadde valgt å prioritere kampene mot tabellnaboene sine utover sesongen.

Bare spør Chelsea: De kunne nok godt tenke seg at kun David James overlevde laguttaket etter 1-1-kampen mot Sunderland sist, når Avram Grants menn tropper opp på Stamford Bridge onsdag kveld.

Og hvilket lag stiller Wolverhampton med på Anfield den 26. desember?

- Når sant skal sies, synes jeg reservene gjorde en ganske bra innsats mot Manchester United, men det er ikke poenget. Hadde dette vært en kamp i ligacupen eller FA Cup'en, hadde det vært greit. For i år handler alt om å berge plassen, men når det skjer i Premier League... Jeg kan i hvert fall ikke huske at noen andre lag har opptrådt slik tidligere, sier Stokkenes rystet.

PS! Overfor BBC Radio 5 Live har Premier League uttalt at det trolig ikke blir iverksatt ytterligere undersøkelser etter Wolvehamptons merkelige laguttak. Og det selv om Premier League-reglementet påpeker at «klubbene skal stille med så sterkt lag som mulig».

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken