Gå til sidens hovedinnhold

Hva er Barcelona uten Messi?

Den lille argentineren reddet Barcelona i Ukraina.

SHAKHTAR DONETSK - BARCELONA 1-2: Mens journalistene gjorde seg klare til å skrive om den haltende sesongstarten til Barcelona, hadde Lionel Messi andre planer utpå gressmatten på Olympiastadion i Donetsk.

Den 169 centimeter lave 21-åringen fra Rosario i Argentina ville ikke finne seg i at selveste Barcelona skulle tape 0-1 for et lag som ligger på 11. plass i den ukrainske toppserien med én fattig seier på ni seriekamper.

Ergo måtte han score mål.

1-1 kom i det 87. minutt og seiersmålet i det 94. Og dermed beholdt Barcelona ledelsen i gruppe C, nå med seks poeng, mens Shakhtar Donetsk falt til tredjeplass, men med samme poengsum som nummer to, Sporting Lisboa.

Åpenbart skuffende for hjemmelaget, som i 86 minutter så ut til å forlate onsdag 1. oktober 2008 som gruppeleder i Mesterligaen, takket være Ilsinhos mål like før pause.

Men Messi ville det altså annerledes.

Og det er nok storklubbens nye trener Josip Guardiola takknemlig for. Barcelona har nemlig haltet i den spanske serien, hvor katalanerne ligger på femteplass etter fem serierunder.

Avstanden opp til serieleder Valencia er bare tre poeng, men Barcelona liker dårlig å være det eneste laget Numancia har klart å slå, eller å være ett av bare to lag som har avgitt poeng til Racing Santander.

Også i den hjemlige serien har Messi bidratt i stor grad denne sesongen, gjennom å score fire av lagets 12 mål. Skal Barcelona gjøre premieskapet enda trangere til våren, bør den argentinske tryllekunstneren fortsette i samme spor.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley