RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: Alf Ove Hansen/Scanpix)

Hva er det med Randaberg?

Sist oppdatert:
Hva i all verden har fått Bjarte Lunde Aarsheim og Øyvind Svenning til å droppe Tippeligaen for 3.-divisjonsfotball i Randaberg?

Det er et lite fotballeventyr, det som skjer i Randaberg. Takket være fotballinteressen og lokalpatriotismen til Acta-gründer Fred Ingebrigtsen, vekker fotballklubben i bygda nordvest for Stavanger nå oppsikt på nasjonalt plan.

At de har vunnet 12 av 13 kamper i 3. divisjon avdeling 12 med 41-5 i målforskjell, er så sin sak. Sånt kan skje i flere klubber.

Men når et 3.-divisjonslag begynner å rekruttere etablerte tippeligaspillere, er det grunn til å heve på øyenbrynene. Først kom Bjarte Lunde Aarsheim fra Start. Så fulgte Øyvind Svenning fra Viking.

- Selektive
- Vi er selektive når vi setter sammen stallen, konstaterer styreleder i Randaberg fotball, Stein Revang, overfor Nettavisen.

- Men hva lokker dere med for å få så store profiler til å velge 3. divisjon?

- Bjarte har vi hatt en dialog med, og han var klar for å komme hjem til Stavanger-området. Det er ikke noe annet som ligger bak enn at han har lyst til å være med på dette. Når det gjelder Svenning, så var det spilleren selv som tok initiativet. Han kom og spurte oss, sier Revang.

I motsetning til de fleste andre 3.-divisjonsklubber, betaler Randaberg godt. Hva Aarsheim og Svenning kan vente seg i lønningsposen, er ukjent.

God lønn
Etter det Nettavisen kjenner til, mottar både Sindre Erstad og Petar Rnkovic, som kom til klubben før sesongen, mellom 35.000 og 40.000 månedlige kroner i lønn for å spille i klubben. Trener Kjell Inge Bråtveit skal tjene 950.000 i året.

- De får betalt for å komme. Klubben dekker tapt arbeidsfortjeneste, medgir Revang.

Mye av utgiftsbyrden faller altså på investoren Fred Ingebrigtsen.

- Han tar brorparten, ja. Vi er kjempeheldige i og med at han har gått inn i klubben på denne måten. Men det er et mål å bygge opp en inntektsside ved siden av, slik at vi blir mindre avhengige av hans investeringer, sier Stein Revang.

Hall og stadion
Fred Ingebrigtsen har inngått en fireårsavtale med klubben. Planen er at Randaberg skal rykke oppover divisjonssystemet i rakettfart. Allerede i 2009 skal klubben være i Adeccoligaen.

Bjarte Lunde Aarsheim og Øyvind Svenning blir viktige brikker i det sportslige. Men det er ikke bare spillere klubben nå investerer i.

- Vi er i gang med å bygge en fotballhall i fullskala. Den håper vi skal stå klar til neste år. Deretter skal vi bygge ny stadion, sier Revang.

Stadion skal ha plass til 8000 tilskuere – og kan stå ferdig i 2010. Innen den tid, har du garantert lest mer om fotballeventyret i Randaberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere