*Nettavisen* Sport.

Hva er det Tony Pulis gjør?

Foto: (AFP/Scanpix)

Det kan man saktens lure på all den tid Stoke presterer år etter år med begrensede ressurser.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Aston Villa mot stupet
Tippetips lørdag: Fem friske ekstramillioner i potten
V75 Momarken: Hamre igjen

Julefotballen ruller for fullt i England og lørdag er det atter full runde i alle de fire største ligaene der borte. I Premier League spilles riktignok noen av kampene søndag. På langoddsprogrammet er det selvsagt fra alle fire ligaene, men det også skotsk fotball på listen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Burnley - Leicester H 2,80

Charlie Austin holder koken og med en av fulltrefferne i 2-0 seieren hjemme mot Derby onsdag, er Austin allerede opp i 19 ligamål denne sesongen. sammen med martin Paterson danner han en spennende spissduo for Burnley. En svak bortestatistikk (3-2-7) gjør at laget ikke bedre enn nummer 13 med sine 33 poeng. Hjemme på Turf Moor går det meste på skinner (6-4-2). Variable 1-3-1 på de fem siste seriekampene. Viktige Austin er dog litt usikker til denne kampen. Leicester måtte som ventet forsvare seg borte mot Hull onsdag, men dessverre for vårt oddstips fikk ikke Steve Bruce sine gutter hull på byllen og Leicester tok med seg et sjeldent bortepoeng. Sjeldent da Leicester ikke har bedre enn 3-3-6 på bortebane. Hvorfor oddsetterne stadig gør Leicester til favoritt på bortebane er ikke lett å begripe og her er det bare å angripe 2,80 på hjemmeseieren.

Preston - Doncaster B 2,65
Vi er kommet vel halvveis i sesongen i league One og på 12 hjemmekamper har preston kun vunnet tre. Er på 14. plass med 31 poeng og har tolv poeng opp til lørdagens motstander som ligger på 4. plass med 43 poeng. Doncaster har råsterke 8-3-1 på bortebane, likevel er Preston gjort til klar favoritt lørdag. Den er vi ikke med på i det hele tatt og 2,65 på Doncaster er det soleklare valget i denne kampen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens avslag
Norwich - Manchester City

2. juledag var det 1,50 i odds på Chelsea borte mot Norwich, Lørdag er oddsen sunket til 1,45 når Manchester City kommer på besøk. Det er ikke lett å motivere spill en slik odds og når Sunderland kan slå Manchester City, så kan vel også Norwich gjøre det. taper Manchester City denne kampen så er det garantert over for Roberto Mancini og uansett så styrer vi mer enn langt unna denne.

Dagens spill
Stoke - Southampton

Vi var inne på det i vår omtale av kampen Stoke - Liverpool i tippetipset onsdag. Man må la seg begeistre av hva Tony Pulis får ut av sitt mannskap. Kom bakpå 0-1 etter to minutter mot Liverpool onsdag, men snudde kampen og vant velfortjent 3-1. Det har ført laget opp på en flott 8. plass med 28 poeng. 14 baklengsmål er best i Premier League og hjemme på Britannia Stadium taper ikke Stoke (5-4-0). Forsvarsspillerne Ryan Shawcross og Geoff Cameron soner begge en kamps karantene lørdag.

Vi hadde en følelse for at bortesvake Southampton kunne få med seg noe fra bortemøtet med Fulham og toppscorer Rickie Lamberts straffescoring fem minutter før slutt berget ett poeng for Soton. Men det er kun ett poeng ned til Wigan under streken for Southampton som står med svake 1-1-6 på bortebane. Kaptein Adam Lallana er ikke klar til lørdagens kamp heller.

Det er naturligvis en viss U-fare når Stoke spiller all den tid laget scorer lite og slipper inn enda færre mål. Men Southampton skal være overkommelige hjemme på Britannia og vi har god tro på at Stoke tar sin sjette hjemmeseier for sesongen. Oddsen for hjemmeseier er 1,70 og det får vi leve greit med. Kampen kan selvsagt spilles som singel, men vi kombinerer med en kamp fra Championship mellom to fordums Premier League-lag.

Bolton - Birmingham
To av lagene som skulle være med i toppen i år dette, men status etter halvspilt serie viser at Bolton er på 16. plass og Birmingham er på 19. plass. Det viser hvor tøff Championship og til tross for at mange mener Bolton har den beste spillertroppen så fortsetter laget å skuffe. Senest onsdag mot formløse Sheffield Wednesday der det ble 0-1 tap hjemme. Skuffende svake 1-1-3 på de fem siste, men brukbare 5-4-3 på Reebook stadium. Meget viktige Kevin Davies er tilbake etter å ha sonet karantene onsdag. Matt Mills, Mark Davies, Stuart Holden, David Wheater og Josh Vela er alle langtidsskadd.

Til tross for både sykdoms- og skadeproblemer maktet Birmingham å vinne onsdagen bortemøte med Barnsley, men 19. plass og magre 29 poeng er svært skuffende. 2-2-1 på de fem siste nå og en viss forbedring. Spissene Marlon King, Peter Lovenkrands, Akwasi Asante, midtbanespillerne Papa Bouba Diop og Darren Ambrose, samt forsvarsspillerne Paul Caddis, David Murphy og Stephen Carr er alle uaktuelle lørdag.

Bolton får det altså ikke til og sparkingen av Owen Coyle tidligere i høst har ikke gitt noen effekt. Likevel tror vi klart mest på hjemmelaget her mot et meget svekket Birmingham. vi har foreløpig ikke brent nesen vår på Bolton denne sesongen og gjør således et "forsøk" lørdag. 1,80 på hjemmeseier synes uansett bra betalt gitt forutsetningene denne lørdagen.

Vi får da en dobbel med seire til Stoke og Bolton og totaloddsen på denne dobbelen er 3,06 og vår innsats som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 51 Stoke - Southampton 1,70 3,25 3,95
Kamp 64 Bolton - Birmingham 1,80 3,05 3,40
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag