Hva er så spesielt med dette målet?

Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Denne scoringen er «gudegitt».

11.02.14 23:15

HULL - SOUTHAMPTON 0-1:

Drøyt halvveis i andre omgang mellom Hull og Southampton:

Stillingen er 0-0 når José Fonte header mot mål. Hull-keeper Steve Harper redder, og ballen spretter tilbake til Adam Lallana, hvis forsøk blir blokkert. Igjen får Fonte muligheten, og denne gangen ser det ut til at ballen blir klarert på streken - før Rickie Lambert blåser det fjerde forsøket inn i nettmaskene.

Likevel er det José Fonte som blir tildelt scoringen.

Første «gudegitte» mål
Så hva er det som er så spesielt med det? Litt klabb og babb, og en Southampton-scoring mot Hull - spennende, jo, ja, men ikke akkurat mindblowing.

Vel, scoringen markerer uansett en historisk hendelse i Premier League.

Det er nemlig det første målet som blir tildelt ved hjelp av den nye mållinjeteknologien (Goal Defence System, populært kalt GODS - «guder») som har inntatt Premier League denne sesongen.

Det melder sportsjournalist i nyhetsbyrået AP, Rob Harris, på sin Twitter-konto.

Samtidig betydde scoringen at Southampton tok tre poeng på KC Stadium, ettersom Fontes historiske scoring ble den eneste denne kvelden.

HTML EMBED

«The Southampton way»
- Hele laget spiller alltid for hverandre. Det er «the Southampton way», jubler manager Mauricio Pochettino etter kampen, ifølge BBC.

- Vi dominerte hele kampen, fra start til mål. Vi er veldig fornøyd med oppvisningen, sier argentineren.

Southampton har imponert stort denne sesongen, og befinner seg nå bare to poeng bak fjorårets seriemestere, Manchester United. Men som managere flest vil ikke Pochettino drømme om hvor høyt laget hans kan nå.

- Vi fokuserer på neste kamp. Nå skal vi fokusere på FA-cupkampen mot Sunderland borte, for det er en viktig kamp, sier manageren.

Stolpetreff
Southampton tok initiativet fra start, og Rickie Lambert kunne gitt gjestene ledelsen allerede før fem minutter var spilt. Fra kloss hold klarte imidlertid ikke spissen å treffe mål.

Tre minutter senere var Lambert på ferde igjen, men denne gangen var det sisteskansen Harper som sto i veien for forsøket - i en duell som førte til at Hulls midtstopper Paul McShane forsvant ut av kampen på båre etter sammenstøtet med egen keeper.

Deretter var det Hulls tur til å nærme seg scoring, men innbytter Boyds heading møtte stolpen i stedet for nettmaskene.

Nærmer seg United
Halvtimen var spilt da det smalt i aluminiumen på nytt, denne gang på motsatt side av banen. Jay Rodriguez var det som smalt til fra 20 meter, men kanonkula gikk bare i tverrliggeren. Selv med seks minutters tilleggstid var det dermed ingen av lagene som hadde klart å score da dommer Martin Atkinson blåste av for pause.

Andre omgang startet rolig, og det ble ikke produsert noen store muligheter før Fonte altså fikk ballen over mållinjen i det 69. spilleminuttet.

Hull klarte aldri å reise seg etter baklengsmålet, og gjestene var nærmere 2-0 enn det vertene var en utligning. Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed klatrer Southampton til åttendeplass på tabellen - to poeng bak fjorårets seriemestere, Manchester United.

Hull er på 13.-plass, ikke mer enn fire poeng over nedrykksstreken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag