Gå til sidens hovedinnhold

Hva gjør din favorittklubb nå?

Treningskamper, prøvespillere og ønskelister. Vi gir deg oversikt over tippeligaklubbenes gjøren og laden i vinter.

Denne uken begynner sesongen 2007 for de aller fleste lagene i Tippeligaen. Vi har stilt følgende spørsmål til samtlige klubber:

1. Når starter vintertreningen?
2. Hvilke spillere kommer på prøvespill?
3. Hvordan skal stallen styrkes?

Les også: Tippeligalagenes treningskamper

BRANN:
1. 13. januar (på Kanariøyene).
2. Ingen prøvespillere på gang.
3. Daglig leder Bjørn Dahl opplyser at klubben har sett på midtstoppere, men at de ikke har noen navn på blokka nå. I tillegg er Brann på jakt etter en ny spiss dersom Robbie Winters skulle gå. - Vi har bestemt oss for å være mindre synlige på overgangsmarkededet og heller satse på ungguttene våre, sier Dahl.

FREDRIKSTAD:
1. 3. januar.
2. En finne og kanskje to estlendere skal prøve seg i uke 2. Alle tre er forsvarsspillere.
3. Vi er godt besatt forover på banen, men vi trenger flere forsvarsspillere, spesielt ettersom Trond Erik Berthelsen må gjennomgå en ny operasjon, sier assistenttrener Per Morten Haugen.

LILLESTRØM:
1. 10. januar.
2. Ingen prøvespillere med det første.
3. - Er på jakt etter en ny forsvarsspiller, opplyser manager Jan Åge Fjørtoft.

LYN:
1. 3. januar.
2. Sportsdirektør Torgeir Bjarmann får oversikt over eventuelle prøvespillere når han kommer tilbake fra ferie 4. januar. Edu, hvis overgang til Lokomotiv Moskva gikk i vasken i romjulen, er for tiden i Nigeria, men returnerer til Europa snart.
3. Er på jakt etter angrepsspillere og en offensiv midtbanespiller. Men jakten på en spiss er ikke like viktig dersom Edu blir værende i klubben.

ODD:
1. 3. januar.
2 og 3: Den sportslige ledelsen i klubben hadde et møte tirsdag. - Vi begynte en prosess for å se på hva slags spille vi trenger på kort og lang sikt. Vi har intet konkret foreløpig, men det er ingen tvil om at vi er ute etter en ny spiss, sier sportssjef Hallvar Thoresen. Den tidligere landslagskapteinen understreker at klubben er forberedt på å måtte hente inn en erstatning for Pelle Nilsson dersom forsvarsklippen skulle forsvinne til engelsk eller tysk fotball.

ROSENBORG:
1. 4. januar.
2. Ingen prøvspillere på gang.
3. Ifølge sportslig leder Rune Bratseth har ikke klubben konkrete spillere på blokka om dagen, men de holder øynene åpne dersom det skulle dukke opp en interessant midtstopper og venstreflanke.

SANDEFJORD:
1. 3. januar.
2. - Vi kommer til å ha noen unggutter som skal vise seg frem senere, men alt er ikke på plass ennå, opplyser trener Thor Thodesen.
3. - Vi hentet inn mange nye spillere forrige sesong, men vi ser fortsatt etter en høyreback etter at Martin Knudsen valgte Tromsø fremfor. Jeg får se om jeg klarer å hale ut de samme penga fra styret en gang til, ler Thodesen.

STABÆK:
1. 8. januar.
2. Det kommer trolig spillere på prøvespill i løpet av vinteren, men klubben har ingen konkrete navn nå.
3. - Vi ser etter en forsvarspiller, og kun det for øyeblikket, opplyser sportslig leder Tom Schelvan.

START:

1. 4. januar.
2. Ingen planer om prøvespillere nå.
3. Er på jakt etter midtbanespiller og en angriper, men er også åpne for styrke stallen med andre spillertyper, opplyser sportslig leder Trond A. Gjone.

STRØMSGODSET:
1. 4. januar.
2 og 3: Ingen prøvespillere klare, men den sportslige ledelsen skal ha et møte onsdag der blant annet spillerstallen er tema, opplyser trener Dag-Eilev Fagermo.

TROMSØ:
1. 3. januar.
2. Skal ha den finske U21-landslagsspilleren Teemu Turunen på prøvespill fra 8. januar. Turunen er en offensiv midtbanespiller. Det er også aktuelt med flere prøvespillere de neste ukene, men sportslig leder Morten Kræmer vil ikke ut med eventuelle navn.
3. TIL er på utkikk forsvarsspillere og offensive kantspillere.

VIKING:
1. 3. januar.
2. Ingen prøvespillere på gang de nærmeste dagene.
3. Sportslige leder Egil Østenstad opplyser at klubben ønsker å styrke forsvaret og angrepsrekka.


VÅLERENGA:
1. 9. januar (Gran Canaria).
2. Utelukker ikke at det kommer noen prøvespillere de nærmeste ukene.
3. Midtforsvaret er førsteprioritet, spesielt hvis Ronny Johnsen legger opp. Det er også aktuelt å styrke midtbanen og angrepet.

AALESUND:
1. 3. januar.
2. Karl Erik Torp fra M/S skal på prøvespill. Jobber også med andre spillere.
3. - Vi skal ha inn en midtbanespiller til, samt en spiss, opplyser trener Per Joar Hansen.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene