*Nettavisen* Sport.

Hva gjør du her, Luis Suárez?

Uruguayaneren i ny kontroversiell situasjon.

06.12.15 12:29

Det var under lørdagens kamp mellom Valencia og Barcelona at denne hendelsen mellom Luis Suárez og Valencia Aymen Abdennour fant sted. Suárez ser ut til å tråkke på Abdennour som faller uten at dommeren legger merke til det.

Det mest kontroversielle med situasjonen var muligens at det var nettopp Suárez som gav gjestene fra Cataluña ledelsen få minutter etter at han muligens burde vært sendt i garderoben. Det målet, for øvrig, skulle nok ha vært avvinket for offside.

«Suárez gav Abdennour et kjempetramp», hyler den spanske avisa Marca, som lenge har vært kjent for å være Madrid-vennlige, som mener at uruguayaneren burde ha vært utvist.

På det spanske radioprogrammet «Tiempo de Juego» var ikke journalisten Hugo Ballester snau i sin kritikk av hendelsen:

- Luis Suárez' tråkk ble gjort med hensikt. Det der er slik man ser i gatefotballen, tordnet journalisten etter kampen.

Situasjonen ble ikke gjort stort bedre av at Abdennour selv la ut et bilde kort tid etter kampen der han viste frem skaden Suárez hadde gjort.

Saken fortsetter under bildet


Ikke med vilje

Hovedpersonen selv, som så ofte har vært deltagende i diverse kontroverser på banen, ytret sin uskyld til media etter kampen:

- Jeg tråkket på han uten å ønske deg, og jeg beklaget umiddelbart, fortalte Suárez til pressen ifølge den spanske avisa El Mundo Deportivo.

Suárez passet også på å hysje på Valencia-supporterne, som hadde buet han etter situasjonen, under feiringen av målet sitt. Dette ble han også spurt om av pressen:

- Det var fordi de hadde sunget i det jeg scorte. Dette er normalt i fotball, forsvarte Suárez seg. Uruguayaneren fikk også støtte fra Barcelonas sportsdirektør, Robert Fernández, som mente at Abdennour prøvde å terge Barcelonas nummer ni.

- Jeg så trampet. Spilleren (Abdennour) prøvde å hisse opp Suárez. Vi må se på dette med ro, det var ikke vilje, fortalte Robert til Mundo Deportivo.

Situasjonen kan virke veldig uheldig, men føyer seg inn i rekken av kontroversielle Suárez-situasjoner. Som de fleste kjenner har Suárez vært innblandet i tre forskjellige saker der han har bitt motstandere, så vel som å ha blitt utestengt for rasisme mot Manchester Unirteds Patrice Evra i sin tid i Liverpool.

Poengtap

Likevel klarte Valencia å slå tilbake. Med deres nye trener, Gary Neville, på tribunen så klarte Santi Mina å sikre 1-1 i det 86.minutt for de hvite.

Poengtapet betyr at Barcelona nå kun er to poeng foran Atlético Madrid som selv slo Granada 2-0 tidligere på lørdag. Real Madrid knappet også inn på sin erkerival etter at de slo Getafe 4-1. De er fire poeng bak Barcelona.

For Suárez selv så er det hans 13.mål i La Liga denne sesongen og den syvende kampen på rad hvor han setter ballen i mål. Scorer han i neste ukes hjemmekamp mot Deportivo la Coruña så tangerer han landsmann Diego Forlán som scoret i åtte kamper for Atlético Madrid i 2008/2009-sesongen.

Annonsebilag