Oslo (ANB): Joe Cole (29) kom vederlagsfritt fra Chelsea til Liverpool i fjor sommer, og mange trodde Cole skulle bli en åpenbaring for Liverpool-laget.

To serierunder før slutt kan vel Coles sesong oppsummeres som alt annet enn vellykket.

I åpningskampen mot Arsenal fikk han kun 46 minutter på gresset før han ble sendt i dusjen med direkte rødt kort etter en horribel takling ute ved hjørneflagget. Siden den gang har han slitt med både skader og tillit. Faktisk har han kun tredd på seg den røde Liverpool-drakten sju ganger fra start i ligasammenheng. Totalt har han bidratt på banen 18 ganger i serien, og scoret to mål – det siste scoret han som innbytter i 5-0-seieren mot Birmingham i slutten av april.

Bryter kontrakten?
På Anfield snakkes det nå om å forsøke å inngå en avtale med Cole, der han kan forlate klubben for langt under det som er hans egentlige markedsverdi.

Grunnen er at han har kontrakt helt til utgangen av 2014, og at han ifølge Goal.com tjener 90.000 pund – eller rundt 812.000 norske kroner – i uka.

Foreløpig er det kun West Ham som har vist reell interesse for den offensive midtbanespilleren, og West Ham kjemper for livet for å unngå nedrykk. Spiller de i mesterskapsserien kommende sesong, er nok den klubben uaktuell for Cole – som i sin tid startet sin karriere på Upton Park.

– Hvis et klubbytte er til det beste for Joes karriere og hans familie, vil han vurdere mulighetene sine nøye, sier en kilde med nær tilknytning til Cole til nettstedet Goal.

Tottenham, Blackburn og opprykksklare Queens Park Rangers nevnes også som mulige interessenter.

Det mest sannsynlige er at Cole blir lånt ut for deler eller hele kommende sesong, i håp om å få fart på karrieren igjen. Spørsmålet da er hvem som er villig til å betale den høye lønna hans, og om han i det hele tatt selv kan være villig til å gå ned betydelig i ukelønn mot at han får spille førstelagsfotball på det øverste nivået.

Roses av Dalglish
Samtidig har Liverpools manager Kenny Dalglish gått ut og hyllet Coles innsats på trening, og avviser ikke at Coles karriere på Anfield nødvendigvis er over.

– Han skal ha honnør for måten han trener på. Han har vært fantastisk på treningsfeltet og gjør alt riktig. Uten å klage. Alle må jobbe hardt for å få noe tilbake, slik er det også med Joe, har skotten uttalt.

Men det er vanskelig å spille seg inn på Liverpool-laget som har avsluttet denne sesongen på imponerende vis. Maxi Rodriguez banker inn mål fra alle mulige vinkler om dagen og Raul Meireles har hatt en sterk førstesesong. I tillegg har unggutten Jay Spearing vokst i rollen som sentral midtbanespiller sammen med Lucas Leiva.

Gerrard tilbake
På toppen av det hele får Liverpool tilbake Steven Gerrard til neste sesong. Også Juventus-utlånte Alberto Aquilani ventes å returnere i sommer, da klubbene ikke blir enige om en permanent løsning for italieneren.

I tillegg er det ventet at Liverpool vil forsterke med minst én offensiv midtbanespiller i sommer. Da blir det trangt om plassen for Cole, som står med 56 landskamper 10 mål for England. (ANB)

HTML EMBED