Osvold var norsk midtbanevirtuos gjennom store deler av 1980-tallet. På Åråsen hjalp han Lillestrøm til både seriegull og cupgull, mens det på landslaget - i samspann med storheter som Hallvar Thoresen og Tom Sundby - tidvis ble storspill på Ullevaal Stadion.

Maradona-tunnelen
Ikke minst kampen «alle» husker; 1-0 seieren mot den vordende verdensmesteren Argentina 30.april 1986. Osvold scoret målet som sendte Maradona & co tapende hjem til Sør-Amerika i deres siste kamp før VM i Mexico.

Men målet til tross, det alle snakket om - og fortsatt snakker om - er tunnelen han dro på den argentinske verdensstjernen.

- Jeg har aldri hengt meg så mye opp i den tunnelen, egentlig. Det var mye viktigere med målet jeg scoret, og at vi vant, sier Osvold til Nettavisen.

Summøringen husker knapt nok episoden, og fikk heller ikke med seg at det var Argentinas nummer 10 som ble «tunneloffer».

- Det eneste jeg husker, er at jeg fikk ballen og merket at det kom en spiller inn fra siden. For å komme meg ut av situasjonen slo jeg ballen bevisst mellom beina på vedkommende. Det var først etterpå at jeg merket at det var Maradona, innrømmer Osvold.

Tribune-hvisking
- Blir du ofte minnet på den episoden i dag?

- Ja, det hender folk nevner det hvis de møter meg, eller jeg hører de hvisker om det når jeg er på fotballkamper og sånn. Det kan være en pappa i 30-årsalderen som hvisker til sønnen sin at «der går han som slo tunnel på Maradona». Jeg prøver bare å late som ingenting, jeg, ler han.

- For - som sagt - dette er ikke noen stor ting for meg. Overhodet ikke høydepunktet i karrieren min, understreker Osvold, som likevel skjønner at en del nordmenn bet seg merke i den tekniske finessen.

- Clough var en legende
En del av den norske fotballfansen som med glede husker 86-kampen, minnes nok også den dagen Osvold ble tidenes tredje norske fotballproff i England (etter Einar Jan Aas og Åge Hareide).

Året var 1987 og laget var Nottingham Forest. En klubb som kunne se tilbake på et tiår med gullkantet triumf både i England og ute i Europa.

- Da jeg kom til klubben, ledet de 1.divisjon (nåværende Premier League), så det var fortsatt en stor klubb, sier Osvold.

I tiden på City Ground hadde han gleden av å bli trent av Forest-legenden Brian Clough - mannen som ledet de røde skogsvokterne fra 1975 til 1993.

- Hvordan var Clough som trener?

- Først og fremst veldig uforutsigbar, men utrolig dyktig med spillerne. Han benyttet seg mye av ganske utradisjonelle metoder som trener, noe som gjorde at det aldri ble kjedelig i hans selskap. Man kunne for eksempel like gjerne få tips og rettledning når man sto ved siden av han på do, som i garderoben før kamp, ler Osvold.

- Men han var først og fremst en veldig fin type, og man merket at han var en legende i byen. Til tider steintøff, men som regel fair.

Nesten Köln
Osvold kom til klubben etter storspill for Lillestrøm og landslaget. LSK hadde nettopp tatt seriegull, og Osvold var en av stjernene. I tillegg til Forest-interessen var det også en annen klubb som var nære å sikre seg sunnmøringens signatur.

- Jeg hadde et stående tilbud fra Köln, og trente også med de, men valgte til slutt Forest. Jeg angrer ikke på det, selv om oppholdet i England ikke ble helt slik jeg hadde håpet, forteller han.

For fra å være stjerne på Åråsen og midtbanekonge på Ullevål, ble det benketilværelse i Robin Hood-byen.

- Jeg var fast på laget gjennom hele pre-season og scoret to mål i den siste kampen før seriestart (4-2 over byrival Notts County), men så dro jeg til Sovjet for å spille landskamp bare noen dager etterpå. Det ødela nok en del for meg, medgir Osvold.

For i første seriekamp mot Charlton ble han henvist til benken av mektige Clough - med begrunnelsen «at han var for sliten etter reisen».

Spesielt Leicester-opphold
Og for å gjøre vondt verre, Osvolds erstatter - Lee Glover - puttet matchens eneste mål i 1-0-seieren. Etter det ble kampen tilbake til førsteelleveren lang - og hard.

- Det var ganske tøft. Og det ble ikke noe bedre av at jeg stadig var ute på landslagsoppdrag. Tror det var en seks ukers periode midt på høsten hvor jeg nesten ikke var i Nottingham.

- Du kan vel trygt si at jeg fikk en ganske uheldig start, innrømmer Osvold.

45-åringen fikk noen innhopp her og der i Forest-trøya, men ble sendt videre på utlån til Leicester i desember.

Det var en spesiell opplevelse for ålesunderen.

- I første kamp spilte vi 1-1 hjemme mot Middlesbrough, men rett etterpå fikk daværende manager Bryan Hamilton sparken. Så ble David Pleat hentet inn, men han ønsket ikke å forlenge leieoppholdet mitt, så da var det rett tilbake til Forest igjen.

- Og for å gjøre det hele enda mer spesielt, fikk jeg umiddelbart etter returen til Nottingham en forespørsel om låneopphold i Sheffield United. Tilbudet kom på en torsdag, og jeg bad om å få helga til å tenke over det hele.

- Den påfølgende lørdagen så jeg Sheffield tape 5-0 hjemme, og tenkte at «nei, dette er ikke klubben for meg». Samme kvelden ble også deres manager - Billy McEwan - sparket.

- Det vil si at jeg kunne kommet opp i den samme situasjonen som i Leicester hvis jeg hadde takket ja til tilbudet, humrer Osvold.

Svensk og gresk fotballiv
I stedet for et gjesteopphold på Bramall Lane, ble Osvold værende i Forest. Der ble han ut sesongen uten å tilrive seg noe særlig mer spillertid enn i høstsesongen.

Da sommeren kom, var han så sugen på førstelagsspill at han vendte blikket ut av fotballøya. Nærmere bestemt mot Sverige og Allsvenskan-klubben Djurgården.

Der ble det en sesong, før Osvold pakket sekken igjen og dro til PAOK i Hellas.

- Det var en stor klubb, men veldig utforutsigbare forhold. Jeg tror jeg hadde fire forskjellige trenere og to klubbpresidenter i løpet av et halvt år. Gresk fotball er noe for seg selv, ler Osvold.

- Men jeg fikk spille en del og oppholdet var sportslig sett veldig bra. Likevel, etter ett år hadde jeg egentlig fått nok. Samboeren min og jeg ventet barn og vi ville flytte tilbake til Norge, forteller Osvold.

Ikke overraskende falt valget på gamleklubben Lillestrøm med den nytilsatte treneren Tom Lund.

Det ble tre sesonger på Åråsen før Osvold i 1993 gikk på sin siste sesong som fotballspiller - i Skeid.

Agent Osvold
- Hva gjør du nå, Kjetil Osvold?

- Nå jobber jeg som fotballagent, noe jeg har gjort siden 1997. Før den tid jobbet jeg innen salg og forsikring og hadde også jobben som markedssjef i Lillestrøm, forteller han.

Osvold er tilknyttet First Artist Scandinavia og har blant annet Christoffer Dahl, Freddy dos Santos og André Hanssen på kundelisten.

- Jeg stortrives i jobben og har det kjempebra. Jeg driver innenfor den idretten jeg liker aller best, sier han.

- Følger du fortsatt noen av dine tidligere klubber? Er det egentlig «lov» for en fotballagent å ha et favorittlag?

- Jeg har et profesjonelt og objektivt forhold til alle klubber jeg jobber med. Men det er klart at det er noen lag jeg sjekker før andre på resultatlistene, blant annet alle mine tidligere klubber, innrømmer Osvold.

- I tillegg til Manchester City kanskje, som jeg var helt vill etter som liten gutt. Jeg fikk ikke sove hvis de tapte en kamp, så alvorlig var det, ler han.

Pearce og Sundby
- Men kanskje like mye på grunn av at min gamle lagkamerat Stuart Pearce trener klubben nå. Han er en kjernekar, slår Osvold fast.

- Hva er den beste medspilleren du noensinne har hatt?

En lang tenkepause følger, før Osvold svarer:

- Tom Sundby. Han hadde alt, en komplett fotballspiller - rett og slett. Hadde han hatt litt bedre førstesteg, så kunne han vært en verdensstjerne.

- I tillegg vil jeg også nevne Pearce igjen, og ikke minst Des Walker fra tiden i Forest. De var utrolig gode, konkluderer Kjetil Osvold.