*Nettavisen* Sport.

Hva gjør du nå, Pål Lydersen?

Foto: Erik Johansen, SCANPIX

Pål Lydersens fotballkarriere innholdt mange høydepunkter. Han ble kåret til årets spiller, slo Italia på Ullevaal og spilte for Arsenal. Men én ting gikk ikke slik han håpet.

01.02.05 18:04

Hver uke i 2005 vil TV 2 Nettavisen presentere gamle norske idrettshelter. Denne uka er det Pål Lydersen. Han ble kåret til årets spiller flere ganger, han var sentral i Starts gylne generasjon sammen med Erik Mykland og Frank Strandi og han spilte for Arsenal i Premier League.

- Hva gjør du nå?

- Det er tilbake til røttene. Jeg driver et firma som driver med kunstgressbaner og balløkker. Når det gjelder kunstgress, holder vi på i Skandinavia og når det gjelder balløkker, solgte vi til 20 land i fjor, forteller Pål Lydersen til TV 2 Nettavisen.

Avsluttet mot Real Madrid
- Blir du fortsatt gjenkjent på gata?

- Det er litt fra sted til sted. Men ikke plagsomt mye, for å si det sånn. Jeg merker at det er mange som husker navnet, spesielt de over 30.

- Savner du fotballen?

- Nei, forsåvidt ikke. Det var en fantastisk tid, men jeg var egentlig veldig forberedt da jeg skulle slutte. Jeg avsluttet mot Real Madrid på Molde Stadion - det var moro, minnes Lydersen, som la opp høsten 1999.

- Hva husker du best?

Husker Italia-kampen
- Det er mange ting. Enkeltkamper, perioder og samholdet i et lag. Men det var spesielt da vi slo Italia på Ullevaal. Det var den første av de store skalpene. Jeg husker det meste som en veldig god tid, en spesiell og gøyal tid.

- Du fikk jo noen priser også...

- Jeg har tre VG-krus og et par Kniksen-priser, og ble kåret til årets spiller av NRK. Det er jo artig, det, humrer Lydersen, som også spilte 20 landskamper for Norge.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Morten Holm/scanpix

- Hvem er den beste spilleren du har spilt sammen med?

- Det første året i England spilte jeg sammen med Anders Limpar. Det er noe av det sykeste jeg har vært borti. Han var helt ekstrem. Han hadde to sesonger da han var fantastisk. Men da han ble satt i system, fungerte det ikke så greit for ham.

Hadde tilbud fra Leeds
- Mange mener du burde fått spille mer i Arsenal. Hva mener du?

- Jeg hadde håpet å få spille mye mer, men du hadde ikke så sterke kort på hånda med den linja de hadde, sier Lydersen, og sikter til Arsenals legendariske backfirer med Tony Adams, Martin Keown, Lee Dixon og Nigel Winterburn.

- De gjorde seg ikke bort ofte, for å si det sånn. Men jeg hadde tilbud underveis fra en annen Premier League-klubb, Leeds, og var litt skuffet over at jeg ikke fikk gå dit.

Pål Lydersen følger fortsatt med på Start, som rykket opp til Tippeligaen i høst.

- Det er alltid tøft å komme opp. De burde kanskje hatt et par typer til på laget, men jeg håper og tror at de skal unngå å gå ned igjen. Det må være målsetningen. De har mange gode, lokale spillere som begynner å få rutine.

Andre saker i serien:

Ove og Berit Aunli
Eirik Kvalfoss

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.