*Nettavisen* Sport.

Hva har skjedd med Ana Ivanovic?

Foto: AFP/Scanpix

Hun var den nye tennisyndlingen og best i verden. Nå taper hun hele tiden.

Ana Ivanovic toppet verdensrankingen i tennis for halvannet år siden, bare 20 år gammel. To måneder senere beseiret hun Vera Zvonareva i finalen i en turnering i Østerrike.

Det er 15 måneder siden. I løpet av disse 15 månedene har Ana Ivanovic krasjlandet gang etter gang i både store og små turneringer.

På rett vei?
Nå er hun seedet som nummer 21 i verden.

Natt til torsdag røk hun også ut av Australian Open i andre runde, etter tap 6-7 (6), 7-5, 6-4 for argentinske Gisela Dulko, som er nummer 38 på verdensrankingen.

- Jeg synes jeg slår ballen bedre nå enn jeg gjorde i 2008 eller noen tidligere år. Dessuten er bevegelsen min på vei tilbake. Det er bare de forventningene jeg har til meg selv, som er veldig overveldende. Jeg bruker så mye energi, og så havner jeg bakpå når det gjelder som mest, forklarer Ivanovic.

Personlige feil
Ivanovic slo igjennom i 2007, da hun var tapende finalist i French Open og nådde semifinalen i Wimbledon. Året etter tapte hun mot Maria Sjarapova i finalen i Australian Open, før hun gikk helt til topps i French Open og tok sin første Grand Slam.

French Open-turneringen i 2008 er fortsatt den siste hvor hun har gått lenger enn fjerde runde i en Grand Slam.

I andrerundekampen mot Dulko natt til torsdag gjorde både Ivanovic og Dulko en rekke personlige feil. Den serbiske jenta gjorde 75, mens argentinske Dulko stoppet på 71. Uansett hva som har skjedd med spillet til Ana Ivanovic, er det åpenbart at selvtilliten er borte.

Williams lett videre
Det kom ellers ikke noen store overraskelser i kvinnenes andre runde av Australian Open. Venus Williams vant 2-0 i sett, det samme gjorde Caroline Wozniacki, Victoria Azarenka, Samantha Stosur, Daniela Hantsjukova og Agnieszka Radwanska.

Useedede Alberta Brianti slo imidlertid ut 21.-seedede Sabine Lisicki.

På herresiden har blant andre Lleyton Hewitt, Novak Djokovic, Marcos Baghdatis og Nikolaj Davydenko sikret seg en plass i tredje runde.

Sjekk resultater og mye annet på turneringens offisielle nettsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag