*Nettavisen* Sport.

Hva holdt du på med, Froome?

Foto: JAIME REINA (scanpix)

Team Sky-syklisten gjorde en generaltabbe i Vuelta a España.

10.09.11 22:12

Mange hadde ventet seg et siste desperat angrep fra Chris Froome opp det siste fjellet på lørdagens etappe.

Det kom aldri.

Men da feltet kom ut på flatene mot mål kom det plutselig et overraskelsesangrep fra briten. Ut av det blå gikk han for full maskin, med Juan Jose Cobo klistret på bakhjulet.

Det hele så rimelig komisk ut, og verre skulle det bli.

Merkelig angrep
For da Froome passerte merket som markerer 20 kilometer igjen til mål, stoppet han fullstendig opp. Den svenske eurosportkommentatoren Roberto Vacchi skjønte ikke bæret av hva som skjedde. Om vi skal lese Cobos ansiktsuttrykk var han minst like overrasket.

Forklaringen på den noe bisarre situasjonen var like enkelt som den var morsom. For i siste liten hadde arrangøren av Vuelta a España valgt å flytte den siste innlagte spurten til 13 kilometer fra mål (skulle egentlig vært tidlig på etappen). Dette hadde syklistene blitt informert om.

- Jeg ble fortalt over radioen at den innlagte spurten snart kom, og da så jeg at det kom et banner rundt hjørnet, og tenkte at det var et merkelig sted å legge en spurt. Alle andre så litt avslappet ut, så jeg tenkte at jeg skulle gå for den, mens jeg hadde en sjanse, smilte en noe flau Chris Froome ifølge cyclingnews.

Skuffelsen var derfor stor da han innså at det ikke var en innlagt spurt han hadde passert. Trolig var faluhetetsgraden minst like stor.

Da den innlagte spurten først kom var Froome utslitt og Bradley Wiggins måtte plukke sekundene for Team Sky.

Fornøyd med andreplass
Mange var skuffet over at Team Sky ikke engang gjorde et forsøk på den 20. etappen, men Fromme hevder det var umulig å få til noe når han hadde en rød skygge sittende på bakhjulet hele etappen. Team Sky-syklisten innrømmer at han har møtt sin overmann.

- Det er ærlig talt ikke mer vi kan gjøre. Han har kjørt et fantastisk ritt. Vi har holdt presset oppe hele tiden, men han har forsvart seg godt.

Nå gjenstår det bare en etappe av rittet, og da må Chris Froome plukke bonussekunder underveis samtidig som han er topp tre i mål.

- Jeg tviler på at det skjer noe særlig i morgen, i Madrid. Vi kommer kanskje til å prøve oss på de innlagte spurtene, men skal jeg være ærlig tror jeg ikke det er realistisk.

Det som i hvert fall er sikkert er at han må spurte på riktig sted om han skal ha noe som helst mulighet til å frariste Cobo sammenlagtseieren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.