«Hva i helvete er det som skjer»

Ruben Imingen forsto lite da Morten Fevang kom med knottene først. Fire måneder etter er han fortsatt satt ut av spill.

06.11.07 09:05

Torsdag møtes Odd Grenland og Bodø/Glimt i Skien til den første kvalifiseringskampen om en plass i neste års Tippeliga. Det vil ikke bare være godt blod mellom partene.

Les også:- Spark Hoftun og Kenta nå

15. juli møttes partene i en treningskamp i Skien. Det var da det skjedde. Odds Morten Fevang kastet seg inn i en takling med Bodø/Glimts og U21-landslagets Ruben Imingen.

Se den grusomme taklingen i videovinduet lenger ned i saken.

Leggen i Imingens venstrefot røk.

- Jeg så ikke hvem det var som kom. Jeg så bare en skygge som kom fra siden med strake bein. Hva er det han tenker på? Hva i helvete er det som skjer? Var alt jeg rakk å tenke før det smalt, sa Imingen til Avisa Nordland fra sykehussenga rett etter bruddet.

Kan gå normalt
Fire måneder etter smellen har han endelig kastet krykkene. Han kan gå normalt igjen, og har så smått begynt å trene igjen.

- Men det er litt smerter i beina når jeg løper. Ankelen er stiv. Det går likevel fremover, og målet er å være med for fullt igjen fra 1. januar, sier han.

(I videovinduet under kan du se taklingen)

183697

Han sitter ikke igjen med noen dårlige følelser overfor Fevang, og fikk en unnskyldning fra Odd-spilleren mens han lå på sykehus. Odd beklaget også det hele, og han fikk tilsendt blomster.

Fevang har også kontaktet ham senere i høst for å høre hvordan opptreningen går.

- Det var jo veldig hyggelig, men jeg tenker uansett ikke lenger på det som skjedde, sier Imingen.

- Vil få høre det
Andre har imidlertid ikke glemt like lett, og Glimt-fansen lover at Fevang vil få høre det i gjensynet med de gulsvarte.

- Morten Fevang er ikke en populær mann i Bodø, og det kommer til å komme reaksjoner, sier lederen for den gule horde Tor Arne Larsen til Nettavisen.

I hvilket omfang, om det blir bannere eller om det også vil dedikeres en egen sang til Fevang, det vil han imidlertid ikke si noe om.

Imingen har ingen problemer med å forstå fansens irritasjon. Selv er han imidlertid mest opptatt av at Glimt gir Odd kamp til døra om plassen i Tippeligaen.

- Og jeg har absolutt troen. At vi har tapt tre kamper nå har overhodet ingenting å si. Denne kampen blir helt annerledes. Vi kommer til kampen fullt motivert og forberedt, lover han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.