Gå til sidens hovedinnhold

Hva?? Ingen Boasson Hagen!

Ryktene går om at nordmannen ikke kjører Tour de France.

Torsdag la det spanske nettstedet biciciclismo.com ut en artikkel om hvordan de mener Team Skys Tour de France-mannskap vil se ut neste sommer.

De tok ut Chris Froome og Bradley Wiggins som kapteiner. Richie Porte som løytnant – dersom han kommer han kommer sterk ut av giroen.

Vasilij Kyrienka, Kanstantsin Siwtsow og Peter Kennaugh ble satt opp som hjelperyttere på flatene, mens nykomlingen Mikel Nieve og Sergio Henao sto som klatrere. Ifølge bicicilismos spådom vil den siste plassen stå mellom britene Ian Stannard og Geraint Thomas.

Altså hadde man ikke funnet en plass til Edvald Boasson Hagen på det kruttsterke Sky-mannskapet.

Arvesen garanterer
De ni (ti) utvalgte spredde seg via Twitter, og snart var det en «sannhet» at bruttotroppen til Team Sky var tatt ut, og at Boasson Hagens navn ikke var med i den.

- Selvfølgelig er Boasson Hagen med i bruttotroppen. Det kan jeg garantere, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no og levner liten tvil om hva han mener om utspillet:

- Her tror jeg noen har smakt på juleølet.

- Ikke slik systemet fungerer
Team Sky var samlet på Mallorca før jul, og da begravet Bradley Wiggins stridsøksen med Chris Froome. I det britiske lagets planer figurerer begge på blokka for å forsvare Froomes tittel fra årets sesong.

Hvilke andre ryttere som blir med, er ikke avgjort.

- Det er egentlig ingen grunn til å bruke som mye energi på dette. Det er tatt ut fra løse lufta. Ingen har gått ut med noen bruttotropp fra Sky nå. Det er bare gjetning, selv om det for så vidt er kvalifisert gjetning. Det er sterke ryttere som er omtalt, men det er nok ikke slik systemet fungerer, presiserer Arvesen.

Sky har vanligvis 27-28 mann på kontrakt. I desember vil i hvert fall 15 mann – og kanskje flere - bli vurdert opp mot Tour de France.

Ukjent for Edvalds manager
I sykkelsporten vil det alltids komme sykdom, skader og formsvikt. Så selv om man hadde tatt ut ni mann i dag, er det tvilsomt om mer en to tredjedeler av dem hadde holdt seg friske fram til starten av juli.

Et par uker før rittet tar WorldTour-lagene så ut sine bruttotropper. Den består av ni mann og fire reserver. Disse vurderes så opp mot hverandre, og i prinsippet kan man bytte om på disse inntil et par dager før rittstart.

- Per nå vet man ikke hvem som skal kjøre Tour de France. Jeg vil tro at omtrent halvparten av Sky-troppen blir vurdert til rittet, sier Birger Hungerholdt til procycling.no.

HTML EMBED

Han var ikke med på samlingen til britene før jul, men skal ned over nyttår og snakket med Dave Brailsford om 2014-sesongen.

- Har du hørt noe om at Edvald vurderer å droppe touren neste sommer?

- Det er ikke noe jeg har hørt om, svarer Boasson Hagens manager.

- Hvor viktig er det for Edvald å kjøre Tour de France?

- Det er viktig, men ser man blindt på resultater er klassikerne og andre WorldTour-ritt det aller viktigste. Tour de France er en flott opplevelse, men det er ikke alfa og omega i forhold til det sportslige. Slik det ser ut nå er fokus å komme godt i gang med 2014 og gjøre unna klassikerne. Deretter begynner fokuset mot Tour de France, påpeker han.

- Edvald har fått det som han vil
Foran 2014-sesongen har Boasson Hagen bedt om å få slippe Tour Down Under, og holde seg mest i Europa i forkant av klassikerne.

- Han har fått det som han ville. Han starter på Mallorca og holder seg i Europa fram mot klassikerne. Deretter skal ha over i Tour de France-modus, sier Sky-coach Arvesen.

Om han til slutt greier å kjøre seg inn på laget touren avhenger som alltid av han klarer å holde seg sykdoms- og skadefri og at han inntar juli måned i god form.

Å beregne formtoppene til viktige deler av sesongplanen, er noe Boasson Hagen vanligvis er meget flink til.

Les mer om Edvalds 2014-sesong her!

Kommentarer til denne saken