Gå til sidens hovedinnhold

- Hva kan jeg gjøre? Ingenting!

David Moyes var frustrert etter at dommeren og Demba Ba ødela Leighton Baines' drømmekamp.

EVERTON - NEWCASTLE 2-2:

Leighton Baines vokste opp som Liverpool-fan, og var bare fire år gammel da 96 mennesker mistet livet i Hillsborough-skandalen.

Forrige uke ble en ny rapport fra den skandaløse tribunekollapsen offentliggjort, og fotballsupporterne fikk en etterlengtet beklagelse for at de i utgangspunktet bli gitt deler av skylden for de mange dødsfallene.

Mandag ble ofrene og de etterlatte hyllet i forkant av Premier League-oppgjøret mellom Everton og Newcastle - et oppgjør som så ut til å bli toppen av meget god kransekake for Liverpool-supporteren Leighton Baines.

Men kransekaker kan knuses. Og dommere kan ødelegge fotballkamper.

- Vi ble snytt for to mål. Hva kan jeg gjøre? Jeg kan ikke gjøre noe med det. Vi spilte veldig bra i dag og hadde fortjent å vinne, sier David Moyes (se mer av pressekonferansene med David Moyes og Alan Pardew i videovinduet under).

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'k5os0qt0tl5g13gec113acifd', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-k5os0qt0tl5g13gec113acifd', 'eplayer14');

Baines fortsatte scoringsfesten
For ti dager siden sto forsvarsspilleren Baines på midtstopperplass i Englands viktige VM-kvalifiseringskamp mot Moldova. Baines scoret 5-0-målet og innkasserte med det sin aller første landslagsscoring.

Denne helgen har klubbfotballen atter overtatt sendeskjemaet, og Baines var tilbake i Everton-drakta. Newcastle gjestet Goodison Park, og Baines, som i løpet av fem år for blåtrøyene kun har scoret tolv mål, hadde tatt med seg scoringsfoten fra landslagsopphold.

27-åringen storspilte sammen med vertenes venstreside, og etter 15 minutter sørget han for 1-0 etter flotte kombinasjoner med Marouane Fellaini og Nikica Jelavic, og et hardt skudd i netthjørnet.

Før scoringen, og i kampens andre spilleminutt, dyttet Jelavic ballen i målet, men scoringen ble korrekt avblåst for offside.

Ba scoret Newcastles 1000. mål
Everton fortsatte storspillet, og det så ut som Steve Harper ville få en travel dag i Newcastle-buret, noe han for så vidt fikk, men det rørte seg også i hjemmelagets 16-meter. De stripete gjestene var bare en liten tåspiss unna utligning da Vurnon Anita skjøt fra kloss hold, men heldiggrisen Baines hadde plassert seg på målstreken, og beinparadet ballen ut av faresonen.

David Moyes sine elleve fortsatte å imponere hjemmefansen, og det var til manges begeistring at også sommersigneringen Kevin Mirallas storspilte.

Men 1-0 er ingen trygg ledelse, og med en eneste scoring imot, er det ingen ledelse i det hele tatt.

Newcastle sendte inn friske bein på gresset etter hvilen, og Demba Ba tok Sylvain Marveaux sin plass på topp.

Det skulle vise seg å bli et meget lurt trekk av Alan Pardew, og etter kun fire minutter utlignet senegaleseren til 1-1 - Newcastles 1000. Premier League-scoring.

To feilaktig, annullerte scoringer
Tempoet og temperaturen i oppgjøret økte betraktelig, og gjestene meldte seg på i poengstriden. Dessverre sørget dommeren, herr Mike Jones, for at det aldri ble kåret en rettmessig vinner av kampen.

Ti minutter etter utligningen puttet Fellaini inn 2-1, men for andre gang i kampen valgte regelbokas lange arm å holde opp offsideflagget, og denne gangen var det en feilaktig avgjørelse. Everton ble snytt for ledelsen, men fortsatte å presse. Og score.

Men igjen valgte Jones å annullere en Everton-scoring, som ble headet over streken av Phil Jagielka, men som dommeren feilaktig mente å vite at aldri var i mål.

- Jeg så at ballen var bak meg og fikk hånden på den. Det var visst egentlig scoring, forklarte Newcastle-keeper Harper etter kampen.

Ba ble Newcastle-helt
Den fartsfylte kampen ebbet ut i sluttminuttene med 1-1 på lystavla, og journalistene begynte igjen å skrive dommerkritiske overskrifter.

Så satt den endelig til Jones' kriterier for Everton, da Victor Anichebe praktfullt satte inn 2-1.

Takk og pris. Rettferdighet! Eller?

Kampen var så sannelig ikke over, og Ba sikret seg heltestatus i Newcastle da han hamret inn kveldens andre utligning og sørget for at oppgjøret endte 2-2.

- Det var deilig å få med seg ett poeng. I førsteomgangen kriget vi ikke, men etter pause fikk vi vist fram kvalitetene våre, sa Ba etter kampen.

Ett poeng til hvert av lagene betyr tabellmessig at Everton ligger som nummer sju med sju poeng, mens Newcastle er nummer elleve med fem poeng.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken