Hva nå, Einemo?

John Olav Einemo om UFC-exiten og framtida. (Video)

23.03.12 19:57

HTML EMBED

GRØNLAND (Nettavisen): Det er snart to måneder siden John Olav Einemo møtte amerikanske Mike Russow på UFC on FOX i Chicago.

Kampen endte med tap på poeng (29-28, 29-28, 30-27), og 36-åringen har siden blitt frigitt av organisasjonen som følge av tapet.

Pensjonisttrening
Torsdag møtte John Olav Einemo opp på Nettavisens lokaler på Grønland for å ta en prat om UFC-exiten og framtida. Etter kampen i Chicago har Lørenskog-gutten stort sett fokusert på andre ting enn MMA.

- Jeg har vært på fjellet og stått litt på ski og vært sammen med sønnen min. Jeg har trent litt, men mest sånn pensjonisttrening. Jeg har slappet av og kost meg, sier Einemo til Nettavisen.

Sjekk kampsportseksjonens forside

Nordmannen ble tildelt 70.000 dollar i bonus etter sin første kamp i UFC i juni i fjor. Da det ble nytt tap i den andre kampen, var imidlertid ikke president Dana White nådig. Einemo ble frigitt, men mener selv han kunne forsvart en ny sjanse.

- Ja, jeg synes jo egentlig det, men det er veldig tøff kamp om plassene nå. Det er mange som har blitt sparket ut like fort som meg uten å ha gjort det så aller verst. Men jeg må jo ta kritikk for min egen innsats og.

Har flere tilbud
UFC har imidlertid gjort det klart at døren ikke er stengt for en mulig retur til organisasjonen hvis Einemo plukker seiere i andre organisasjoner.

- Dem har sagt at jeg må gå et par kamper og vinne et par kamper, så kan jeg komme inn igjen da.

Foto: Tommas Tingbjør

Å få kamper i en annen organisasjon blir i alle fall ikke noe problem for Einemo, som allerede har fått flere tilbud.

- Det er ikke noe problem, for jeg får jo kamper hvis det er det jeg er ute etter. Golden Glory, teamet mitt, begynner å kjøre masse events nå iblant annet Moskva - Glory heter de stevnene. Jeg har fått tilbud om tittelkamp i Abu Dhabi, og jeg har fått tilbud fra BAMMA i England.

- Akkurat nå er jeg litt i tenkeboksen. Det er vanskelig å få til, i og med at jeg har sønnen min her hjemme. Jeg synes ikke det er ålreit å reise hele tiden og være borte. Det blir vanskelig å satse og trene i Norge egentlig. Jeg har folk å trene med, men man trenger litt mer bredde og ikke minst en trener. Det har jeg ikke i Norge.

- Burde vunnet
36-åringen var borte fra MMA-konkurranser i fem år før han gjorde comeback i fjor. Han innrømmer at han er usikker på hvor lenge han kommer til å holde det gående som aktiv MMA-figher.

- Det er veldig usikkert akkurat nå. Jeg føler meg ikke helt ferdig heller, og det er jo ikke noe kult å gi seg med to tap på slutten, i alle fall når det er to tap jeg ikke burde hatt, synes jeg. Det er absolutt gutter jeg burde slått.

- Så vi har ikke sett det siste av deg?

- Jeg tror ikke det, altså. Men som sagt, jeg er litt usikker akkurat nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.