RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva nå, Houllier?

Sist oppdatert:
Liverpool fikk kranglet seg til 4. plassen og Champions League-spill. Men fansen lurer fremdeles på om Gerard Houllier er den rette mannen til å lede det gamle storlaget.

LIVERPOOL – NEWCASTLE 1-1: Liverpool kjørte fullstendig over ” The Toon Army” i 2. omgang på Anfield, men som vanlig var effektiviteten svak.

Etter kampen jublet de røde for 4. plassen, men blant fansen kunne man se plakater med skriften ”Houllier out”. Sannsynligvis er det suksess eller sparken for franskmannen neste år.

Owen-på

Det var Michael Owens 16. ligamål for sesongen som reddet uavgjort for Liverpool etter at Shola Ameobi hadde gitt gjestene ledelsen i 1. omgang. Owen styrte ballen elegant i mål fra et Steven Gerrard-frispark og la grunlaget for et skikkelig Liverpool-trykk de siste 25 minuttene. Men at Houllier trenger enda en spiss og kanskje en rask ving, virker mer og mer opplagt.

Og uansett om det blir Thailands statsminister eller Steve Morgan som kjøper opp klubben: Mye tyder på at sommersalget snart begynner på Anfield. Rapporter i engelske aviser tyder på at Emile Heskey, El-hadji Diouf, Salif Diao, Dmitrj Traore og Bruno Cheyrou selges før neste sesong. Bare Heskey spilte lørdag – uten å overbevise. Mot Newcastle misset han to store sjanser – én etter flott forarbeid av John Arne Riise.

Nesten 0-2

Før Liverpool var i førersetet og fikk utlikningen, var imidlertid Newcastle svært nære å gå opp i en 2-0-ledelse. Like etter pause nikket Alan Shearer ballen ned i feltet til Ameobi, men spissen dundret ballen over målet fra kloss hold.

Også Newcastle jublet foran sine fans etter kampen. Uavgjort-resultatet betyr i det minste at klubben får spille i UEFA-cupen neste sesong.

– En fin avslutning, tross i at vi ikke fullførte sesongens mål om å kapre en Champions League-plass. Jeg vil gi honnør til spillerne for å klare ett poeng her i dag, sa Newcastle-manager Bobby Robson til Sky Sports etter kampen.

Og Houllier? Han applauderte sine spillere etter kampen, slik han har gjort hele sesongen – om det er blitt seier eller tap.

PS! Liverpool stilte med keeper Paul Harrison (19) på innbytterbenken. Hans far og onkel omkom under Hillsborough-tragedien i 1989, og Harrison mottok The Kops stormende applaus før kampen.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere