Gå til sidens hovedinnhold

Hva nå, NIF?

Nordstrand sa opp treneren. Dermed kan flere spillere forsvinne.

Nordstrand: En sammenslåing mellom Bækkelaget og Nordstrand ville ut fra dagens situasjon vært mest gunstig for Nordstrand. Men mandag satte hovedstyret i Bækkelaget foten ned.


Vi kjører videre som før. Det løser seg nå, mener styreleder i Nordstrand IF, Ottar Vogt.

Ble Marinko Kurtovic sagt opp?

Jeg går ikke ut med noe som helst. Vi skal ha et møte mandag. Da har jeg mer å si, forteller Vogt.

Men det er ingen hemmelighet at NIF løste Kurtovic fra kontrakten. Grunnen er at Bækkelaget ikke ville ha kroaten som trener i en samarbeidsavtale. BSK hadde Mats Kardell som førstevalg, men svensken valgte i stedet trenerjobben for Stavangers herrelag. BSK står nå uten trener.

I ettertid har Nordstrand vært på canossagang til Kurtovic, som er svært populær blant spillerne i klubben. Spillerne har i et brev til styret krevd at Kurtovic fortsetter.

Lavbudsjett

Hvis samarbeidet med BSK skulle strande, har Nordstrand en plan B.

Den alternative løsningen går ut på å spille på lavbudsjett. Lavest mulig lønninger, ingen nye spillere. Det betyr å stille i eliteserien med mange juniorer. Pr. i dag har åtte spillere kontrakter med klubben: Målvaktene Siri Langseth (korsbåndskade), Alma Hasanic (korsbåndskade) og Vibeke Nordli; kantspillerne Kine Kristiansen, Linn Rosenlund og Anne Kjersti Suvdal samt Lillann Eeg Kjærnsmo og en svensk 18-åring som kommer til klubben fordi hun ønsker Kurtovic som trener.

Vibeke Nordli, Kine Kristiansen, Linn Rosenlund og Anne Kjersti Suvdal har alle en klausul i kontraktene om at Marinko Kurtovic skal være trener. De to siste har også en klausul som sier de kan fristilles hvis laget ikke forsterkes.

Gjerpen har vist stor interesse for Rosenlund og landslagsvingen Suvdal.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka