Gå til sidens hovedinnhold

Hva nå, Sastre?

35-åringen i tenkeboksen om Tour de France-kandidatur.

- Mitt første mål er Giro d’Italia, deretter vil jeg ta en avgjørelse om Tour de France, fortalte Carlos Sastre pressen under lagpresentasjonen i Faro i januar.

Etter nedtur og 8.-plass i giroen, venter sykkelpressen spent på spanjolens avgjørelse. Trolig stiller han, men avgjørelsen kommer uansett ikke før i neste uke:

- Det har ikke blitt tatt en avgjørelse hvorvidt Carlos Sastre vil stille i Tour de France, om han skal gå for sammendraget eller kun fokusere på etappeseirer. Den avgjørelsen tas av Carlos og sportsdirektørene i løpet av neste uke, forteller pressesjef Geert Broekhuizen i Cervélo TestTeam til procycling.no.

Legger føringer for Hushovd
Gabriel Rasch forteller til procycling.no at han ikke vet hva Sastre tenker om den saken. For lagets andre nordmann, er avgjørelsen uansett spennende.

Les også: Sastre-nei fordel for Hushovd

Hvorvidt Sastre stiller og hva slags målsetting han starter rittet med, vil selvsagt innvirke oppstillingen rundt Thor Hushovd og hvor mange hjelperyttere nordmannen får med seg.

- Med Sastre på laget vil nok oppstillingen bli annerledes. Da vil det være behov for flere klatrere enn ellers, sier Atle Kvålsvoll til procycling.no.

- Er det viktig for Cervélo å ha med Sastre, i kraft av at han er en tidligere Tour de France-vinner, i forhold til ASO?

- Nei, det tror jeg ikke har noen stor betydning for arrangøren. Sånn sett kan Cervélo mer på å sette opp det optimale laget foran touren. Dersom Sastre melder seg klart, vet vi at han er en rytter som alltid henger med i sammendraget. Han har sikkert tatt et steg opp siden Giro d’Italia. Det er lenge siden han kjørte etappeløp før det, og det er naturlig at han må det for å komme seg opp igjen, sier Kvålsvoll.

Angrep ikke tittelen
Cervélo-ledelsen vil bruke de nærmeste dagene til å evaluere årets Giro d’Italia, mens Sastre selv skal kjenne på om både kropp og hode er motivert for et nytt treukersritt denne sommeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Broekhuizen forteller at man er mellomfornøyd med regnskapet etter Giro d’Italia.

- Målet vårt var å angripe trofeet. Det klarte vi ikke, men vi ga det vi kunne underveis. Lagets gjennomføring var bra, men vi kan ikke være fornøyd uten seieren. Det var den vi gikk for, og ikke 8.-plassen, sier Broekhuizen til procycling.no.

Trenger Sveits rundt
Hjemme i Monaco kjemper Thor Hushovd en desperat kamp for å rekke Tour de France. Første steg på veien er knalltøffe Sveits rundt i midten av juni.

- Slik det ser ut nå, har Thor en god sjanse til å rekke Tour de Suisse. Det blir en viktig forberedelse for ham, sier Broekhuizen.

Også Kvålsvoll er optimist:

- Jeg tror nok Thor kommer til å være på plass når Tour de France starter, men han må kjøre Sveits rundt for å komme tilbake i konkurransemodus. Dersom Cervélo-ledelsen finner ut at begge to skal starte i Rotterdam, vil det være for å kjempe om seieren på sine to felter.

- De er proffe utøvere begge to, og selv om de tenker på egne prestasjoner, er begge enige om at laget totalt sett skal settes sammen på en god måte, presiserer Kvålsvoll.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene