*Nettavisen* Sport.

Hva skal du nå, Sigurd?

procycling.no ble med da Sigurd Sollien testet sin fysiske form. Se smakebit her!

30.03.11 10:16

HTML EMBED

Du har kanskje fått det med nå, men hvis ikke:

Sigurd Sollien har fått sin egen treningsblogg på procycling.no. Her vil han fortelle om sine opp- og nedturer gjennom sykkelsesongen 2011. Sesongstart blir i Enebakk rundt den 1. mai.

Se video øverst eller nederst i denne artikkelen!

For å komme dit i best mulig form, tok vi med Sollien til Vest:Helse i Bærum for å teste laktat og maksimalt oksygenopptak.

- Tror det er å måle når melkesyra kommer
Spesielt laktatverdiene er interessante fordi man bruker disse til å kartlegge de forskjellige intensitetssonene. Ved hjelp av disse er hensikten å differensiere treningen og målet å optimalisere treningsutbyttet.

Men nå er det nok treningsprat. Vi lar mosjonisten selv forklare hva han selv tror han skal igjennom:

- Jeg skal ta en laktattest. Jeg er ikke helt sikker på hva det, men jeg tror det er å måle når melkesyra kommer. Og så skal jeg ta en O2-test for å finne ut hvor god, eller hvor dårlig form jeg er i, forteller Sollien til procycling.no og bommer ikke mye med det utsagnet.

Treningskompis fra P4
Bloggeren møtte opp sammen med treningskompis Jan Normann. Normann er kjent som programleder i P4, og vil sykle Enebakk rundt sammen med Sollien om en drøy måned.

Mer har vi ikke lyst til å røpe for øyeblikket. Dersom du vil vite mer om hvordan dette gikk må du følge med på www.procycling.no utover.

Dersom du vil vite mer om hvordan Sigurd Sollien kjente testingen og smerten på kroppen, må du legge bloggen «Sigurd Sollien - ute og sykler» til favorittbokmerkene dine NÅ!

Du finner også bloggen ved å følge denne lenken!

Her kan du kose deg med første videoklipp fra Solliens testrunde i Bærum:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.