Gå til sidens hovedinnhold

- Hva skal Høgmo endre på?

Bengt Eriksen tviler sterkt på at det blir store endringer i Rosenborg når Per-Mathias Høgmo kommer tilbake.

Knut Tørum har ledet Rosenborg i Høgmos sykefravær, og eksil-bergenseren har gjort det med bravur. Seks seire av seks mulige er det blitt i serien, og bare 2-5-tapet for Sandefjord i cupen ødelegger for en perfekt seiersrekke.

Mandag ble det 4-0-seier over Odd Grenland i Skien, og tirsdag ble det altså klart at Høgmo kommer tilbake på jobb når sykemeldingen hans er over 1. oktober.

Bør fortsette
Spørsmålet er hva det vil bety, om noe, for et Rosenborg som for alvor har fått ferten av gull igjen.

- Det er klart at det ikke går an å ha noe bedre resultater enn det Knut har hatt. Og jeg synes butikken virker ryddigere nå enn den var i vår, og jeg kjenner meg mer igjen i det Rosenborg gjør nå enn hva tilfellet har vært tidligere. Men jeg tror de skal fortsette med de prioriteringene de har gjort. Det blir dumt å gjøre om på noe nå, og det har jeg heller ingen grunn til å tro at Høgmo gjør. Hva er det han skal forandre på da? Det må i så fall være hvis Rosenborg kommer inn i en helt annen trend enn de er nå, sier TV 2s fotballekspert, Bengt Eriksen, til Nettavisen.

Steffen Iversen roste Tørum etter at han tok over for Høgmo. Mange tolket det som en indirekte kritikk av Høgmo. Det verken gjorde eller gjør Eriksen.

Ikke kritikk
- Spillerne i Rosenborg har fått lov til å uttale seg, og det er greit å si sin mening. Men jeg er ikke sånn laget at jeg tolker enhver ros av Tørum som en direkte kritikk av Høgmo. Det er ikke nødvendigvis sånn at du har på deg blå jakke fordi du synes en rød er stygg, sier han.

- Hva er det viktigste Tørum har bidratt med i Rosenborg?

- Han er veldig analytisk, han går rett på sak og er flink til å prioritere. Han er veldig klar på hva hver enkelt skal gjøre.

- Tørum blir antakelig en attraktiv mann blant andre klubber etter suksessen han har hatt?

- Det er godt mulig. Men jeg synes man er litt raske med definisjoner som «suksesstrener». Resultatene har vært veldig bra, men jeg bruker litt lenger tid på å slå fast om trenerne har vært gode, eller om de har vært litt heldige med omstendighetene.

Må tenke på helheten
Eriksen er, på generelt grunnlag, ikke veldig imponert av det forarbeidet som gjøres, både i forhold til ansettelser av trenere og innkjøp av nye spillere.

- En klok mann som skal ansette en trener, må tenke på et par andre ting enn resultater. Han må tenke seg: hva kan ha vært årsaken til at det har gått så bra? Har det bare med treneren å gjøre, eller har andre forhold også påvirket resultatene? Har vi sånne forhold her hos oss? Er han rett mann her hos oss med de rammebetingelsene vi har?

- Vi er innmari raske med å bruke suksessordene, og innmari raske med å konkludere på bakgrunn av resultater. Akkurat der synes jeg vi bør gjøre som trenerne sier, og se litt bak resultatene. Men ikke så langt bak at du løper etter dem, forklarer han.

- Hva sier magefølelsen om gullkampen mot slutten av sesongen?

- Rosenborg ligger godt an, og det er lett å bli farget av gårsdagens kamp mot Odd. Men jeg klarer fortsatt ikke å si at det går sånn eller sånn. Lillestrøm fikk et skudd for baugen mot Molde, der de var ganske dårlige i 2. omgang. Men det betyr ikke at man skal melde ut Lillestrøm heller, selv om de har havnet i dødens, avslutter han.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping