RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ian MacNicol (Afp)

Hva skal Liverpool med Suarez?

Sist oppdatert:
Han var i hvert fall ikke savnet da Liverpool rundspilte Newcastle.

NEWCASTLE - LIVERPOOL 0-6:

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle stikke av med poengene i Newcastle lørdag kveld.

Liverpool var best i det meste og tok en fortjent 6-0-seier etter scoringer av Daniel Agger, Jordan Henderson (2), Daniel Sturridge (2) og innbytter Fabio Borini.

Et elendig hjemmelag fikk på sin side passet påskrevet og videre får de en meget tung avslutning på årets Premier League-sesong.

Suarez jubel
Suspenderte Luis Suarez fulgte kampen og var imponert over kalasseieren.

- Veldig glad for den fantastiske seieren! Gratulerer til lagkameratene mine. YNWA, skriver Luis Suarez på sin Twitter-konto etter kampen.

- Det var en veldig godt resuIt. Det var viktig at vi gikk ut på banen og spilte med riktig holdning, og det gjorde vi. Manageren ønsker at laget skal spille som en felles enhet, noe vi klarte i dag, sier Daniel Sturridge ifølge BBC.

- Jeg følte ikke noe press med Luis Suarez ute av laget. Jeg kom til Liverpool for å spille spydspiss og det er det jeg håper å gjore, sier han.

- Det viktigste er at vi fortsetter å vinne kamper. Det er det samme om vi vinner 6-0 eller 1-0, bare vi vinner, sier Sturridge til TV 2 Premier League.

- Coutinho blir bare bedre
Unggutten Philippe Coutinho var en av spillerne som virkelig sto frem hos Liverpool. Brasilianeren var arkitekten bak mye av det offensive hos gjestene og fikk fortjent ros av manager Brendan Rodgers etter kampen.

- Coutinho kommer bare til å bli bedre. Han er en veldig ydmyk gutt. Han lærer veldig fort og har raskt tilpasset seg i England. Jeg tror han er født med ballen i beina, for han har fått en fantastisk berøring på ballen, sier Rodgers til BBC.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Liverpool-manageren måtte også skryte av resten av laget.

- Som manager kan du være veldig stolt når du ser laget ditt spille slik. Vår konsentrasjon og fokus, samt vår kvalitet, var enestående og man må gi spillerne ros for det, sier han.

Marerittstart for Newcastle
Det var knyttet spenning til hvordan Liverpool ville klare seg uten suspenderte Luis Suarez, som må se de neste ti kampene fra tribunen.

Og det viste seg at Brendan Rodgers sitt mannskap kan klare seg helt fint uten sin store stjerne.

Kun tre minutter var spilt da det første målet var et faktum. Liverpool holdt trykket oppe etter en corner og ballen ble etter hvert sendt inn til Daniel Agger som lurte offsidefella til vertene og stusset ballen i mål.

Hjemmelaget klarte ikke å heve seg etter baklengsmålet og ble satt under et voldsomt press.

17 minutter ut i kampen kom gjestene på en mønsterkontring. Sturridge løp seg fri bak Newcastle-forsvaret og fikk ballen av Coutinho. Spissen var alene igjennom, men valgte uselvisk å sende ballen videre til en bedre plassert Henderson som sendte ballen i nettet.

Liverpool fortsatte å styre kampen frem til pause, men resultatet sto seg til sidebytte.

I pausen oppsummerte Erik Thorstvedt Newcastles innsats på denne måten i TV 2s Premier League-studio:

- De springer rundt som hodeløse høns.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Alt handlet om Liverpool
Hjemmelaget fikk en stor sjanse i starten av den andre omgangen, men deretter var det de rødkledde som sto for underholdningen.

53 minutter ut i kampen vant Philippe Coutinho ballen på midten og stormet mot vertenes mål før han lobbet ballen perfekt til Sturridge. Spissen brukte en berøring for å legge ballen til rette før han banket den opp i nettaket.

Like etter kunne bortesupporterne juble på nytt. Et elendig forsvarspill gjorde at Henderson kom seg alene igjennom i boksen. Han gjengjelder passningen til 1-0-målet og sendte ballen videre til Sturridge, som enkelt kunne sette lærkula i mål.

Utklassing og rødt kort
Fabio Borini kom inn på banen i det 72. minutt og fikk være med på lekestua. Italieneren hadde kun vært på banen i ett minutt da han sørget for å gjøre kvelden enda mørkere for hjemmelaget. Downing slo 45 grader ut i feltet, der kom Borini og tuppet ballen i mål.

For å gjøre kvelden enda mørkere for Newcastle ble Mathieu Debuchy utvist etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort, etter en stygg og sen takling.

Jordan Henderson fastsatte sluttresultatet til 6-0 på et nydelig frispark tre minutter etter utvisningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere