*Nettavisen* Sport.

Hva skjedde med Brann?

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Fiaskosesong i Tippeligaen - storspill mot Deportivo!

19.09.08 08:01

BRANN - DEPORTIVO 2-0: Hvis man på forhånd skrev et manus hvor Brann rundspilte Deportivo La Coruña i uefacupen, ville man trolig bli møtt med hoderystende sukk og frasen «dette er for urealistisk».

I alle fall hos de som har sjekket formkurven til bergensklubben i Tippeligaen, og fått med seg spissproblemene trener Mons Ivar Mjelde har hatt etter at Thorstein Helstad ble solgt til Le Mans.

Men torsdag kveld gikk de 10 rødkledde på Brann Stadion ut i et forrykende tempo og fant hverandre med stor presisjon i den ene kontringen etter den andre.

Det var fullt fortjent da Olafur Örn Bjarnason sendte hjemmelaget i ledelsen med et herlig straffespark snaut midtveis i første omgang. Og det var like fortjent da Jan Gunnar Solli økte til 2-0 etter 37 minutter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Hvis 2-0-ledelsen ved pause var misvisende, var det i så fall fordi den var for liten. Brann skapte en rekke gode sjanser. Mot Deportivo, som slo Real Madrid i sin hjemlige seriestart. Fra Spania, sommerens EM-vinner!

Spanjolene kom bedre med i andre omgang, men fortsatt skapte Brann en rekke gode sjanser på sine raske overganger - og veldig ofte var Erik Huseklepp i sentrum.

Deportivo presset på i jakten på et reduseringsmål i sluttminuttene, men Håkon Opdals vikar Kenneth Udjus holdt ballen unna nettmaskene.

Dermed har Brann et godt utgangspunkt før returmøtet i Spania om 14 dager.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.