*Nettavisen* Sport.

Hva skjer nå, Vegard Forren?

Foto: Getty Images / All Over Press

Southampton har sparket manageren.

18.01.13 13:59

Southampton bekrefter på sin nettside at Nigel Adkins er sparket fra managerjobben i klubben.

Adkins ønsket å hente Vegard Forren fra Molde, men denne overgangen er foreløpig ikke bekreftet.

Det er dermed grunn til å spørre om overgangen blir noe av.

- Denne avgjørelsen er tatt med tanke på de langsiktige ambisjonene til Southampton Football Club. Selv om vi anerkjenner det bidraget Nigel har kommet med de siste to årene, var en forandring nødvendig for å oppnå våre langsiktige mål, sier styreformann Nicola Cortese.

- Påvirker ikke
Mauricio Pochettino (40) er ansatt som ny manager. Han har ifølge Southampton gjort en imponerende jobb med Espanyol i La Liga og leder sin første trening med Southampton allerede lørdag.

- Dette er en mulighet enhver trener ville sette pris på. Southampton er en klubb med en stolt tradisjon og en enda mer spennende framtid. Det er en klar visjon om å løfte klubben til varig suksess i Premier League og jeg er glad for å bli en del av dette, sier Pochettino.

Klubbens neste kamp er mot Everton mandag kveld.

Ifølge journalist Vegard Flemmen Vaagbø i Romsdals Budstikke, påvirkes ikke Forren-overgangen av managerbyttet.

- Han presenteres som planlagt i dag, opplyser Flemmen Vaagbø på sin Twitter-konto.

Klikk på bildet for å forstørre.

Respektert trener
- Mauricio er en velrespektert trener med betydelige kvaliteter, som har fått rykte på seg for å være en taktisk kløpper og en utmerket leder. Jeg har enorm tillit til at han vil inspirere vår unge stall til å prestere på aller høyeste nivå, sier Cortese ifølge Southamptons nettside.

3552380

- Han deler også min overbevisning om at de mest suksessrike klubbene bygges gjennom å utvikle unge spillere gjennom et utviklingssystem som viser en tydelig vei til førstelaget, og gjennom dette skaper en kultur som klarer å holde på talentene over lang tid. Dette er en tilnærming han har brukt med stor suksess tidligere og jeg ser fram til at han tar dette med seg til Southampton, legger styrelederen til.

Klikk på bildet for å forstørre.

Påvirker ikke Forren
Med sparkingen av Nigel Adkins oppstod umiddelbart spekulasjonene rundt Vegard Forrens potensielle overgang til sørkyst-klubben.

Ifølge La Liga-ekspert Petter Veland, vil ikke managerbyttet påvirke Forrens muligheter i negativ retning. Han mener derimot det kan være positivt for nordmannens del.

- Vegard Forren er helt klart en midtstoppertype etter Pochettinos bok. I Espanyol var favorittstopperen hans Hector Moreno, en meget spillende og venstrebent stopper, som dermed har mange likhetstrekk med Forren, sier Veland til Nettavisen.

Veland forteller samtidig at det trolig et den sportslige ledelsen og eierne som har stått for mye av Forren-interessen, og understreker dermed at en overgang fortsatt er like sannsynlig.

- Jeg kan ikke tenke meg at Southampton er så amatørmessige at de lar en manager de egentlig ikke ønsker, ha alt ansvaret for spillerkjøp. I mine øyne er det ingenting som tyder på Forren ikke drar til Saints, forteller Veland og fortsetter:

- Mauricio Pochettino er et av de største managertalentene, som virkelig kan blomstre i Southampton. I Espanyol fikk han ikke pengene til å sette sitt preg på laget, men det gjør han trolig nå i Sør-England.

Ubeseiret i fem kamper
Nigel Adkins ledet klubben til opprykk fra Championship forrige sesong og hadde managerjobben der i tre år. Southampton ligger nå på 15.-plass i Premier League med 22 poeng etter 22 runder.

Southampton er ubeseiret på sine fem siste kamper i Premier League, uten at den gode formen altså var nok for Adkins til å beholde jobben.

P.S. Nettavisen har ikke lyktes med å få tak i Forrens agent, Jim Solbakken, etter at sparkingen av Adkins ble offentliggjort. Fredag morgen satt Solbakken i et møte da Nettavisen var i kontakt med ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.