EKEBERG (Nettavisen): Et sted i verden, kanskje Las Vegas, sitter noen av USAs mest kjente pokerspillere sannsynligvis opptatt med spillet «Hva tror Johnny Lodden?» mens du leser dette.

Selskapsleken startet i London i fjor høst, da Antonio Esfandiari fant ut at han ville utforske hjernen til nordmannen Johnny Lodden (23) fra Jørpeland.

- Vi satt på tv-bordet i World Series of Poker Europe (WSOPE) og kjedet oss. Jeg har spilt mye med Esfandiari i cashgames. Han mener at jeg gjør alt rett, derfor ville han gå gjennom hjernen min, forteller Johnny Lodden til Nettavisen.

Planlegger brettspill
Lodden er en av Norges mest kjente pokerspillere og en internettlegende i det internasjonale pokermiljøet. Han er også en av Nettavisens faste bloggere.

Dem som følger med på den svært populære tv-serien «High Stakes Poker» på GSN eller YouTube, kjenner godt til pokerstjernene Antonio Esfandiari og Phil Laak, som var de to første som startet og spilte «Hva tror Johnny Lodden?».

Kjendisduoen går nå med planer om å gjøre selskapsleken til et brettspill.

«Hva tror Johnny Lodden?» er en enkel og underholdende spørrelek som ikke trenger en fasit, kun Johnny Lodden eller en person som kan spille Johnny Lodden. Et viktig og artig poeng med selskapsleken er at man alltid velger ut en person til å «være» Johnny Lodden i stedet for å endre navnet på leken.

HTML EMBED

Diskutert i pizzakøen
Spillet er nå så utbredt at Johnny Lodden selv støtte på det i Miami tidligere i år.

- Jeg sto i pizzakø på flyplassen i Miami. To gutter bak meg i køen sto og snakket om det. Han ene fortalte til han andre at han hadde sett «noe jævlig kult på tv dagen før». Så gikk han gjennom reglene, forteller Lodden.

- Fortalte du dem hvem du var?

- Nei, jeg bare lo for meg selv. Det er litt spesielt å oppleve dette på flyplassen i Miami, flirer Jørpelands store sønn.

- Får du ofte spørsmål fra folk som spiller dette?

- Jeg får flest spørsmål på chatten når jeg spiller på PokerStars. Men folk spiller det overalt. Hvis du ser på program som «High Stakes» og «Poker After Dark», ser du det ofte. Jeg så på en episode av «Poker After Dark», der spilte de nesten ikke poker fordi de var opptatt med spørsmålene.

Enkle regler
Reglene er som følger:

Man stiller et tilfeldig spørsmål til «Johnny Lodden». Så skal han tippe svaret. Det har ingenting å si hva som er korrekt svar - Loddens svar er fasiten. Deretter vedder deltakerne på hva Lodden tror. Den som er nærmest Loddens svar, vinner.

- Hvis spørsmålet for eksempel er «Hva er verdensrekorden i armhevinger?», så tipper den ene kanskje 1000 og den andre må da enten høyne eller stoppe. Hvis han tror 1100, kan han andre for eksempel gå til 2000. Hvis han første sier stopp der, vinner han på 1999 og lavere, forklarer Lodden.

Det er kanskje spesielt to elementer som gjør at spillet sprer seg som en farsott i USA nå: 1) Man trenger ingen fasit, kun en «Johnny Lodden», og 2) Man kan spille det overalt.

Snart kan man altså også spille det som brettspill, hvis Esfandiari og Laak gjør alvor av snakket. Eller kanskje Johnny Lodden kommer dem i forkjøpet?