KORTRIJK (procycling.no): Man må kanskje tilbake til Mapeis velmaktsdager på 90-tallet, for å finne et lag som på papiret ser mer fryktinngytende ut enn nyskapningen Garmin-Cervélo.

Mapei-laget ledet verdensrankingen mellom 1994 og 2000. Anført at Johan Museeuw, Michele Bartoli, Andrea Tafi og Franco Ballerini, vant laget Paris-Roubaix hele fem ganger.

Tre av disse gangene inntok Patrick Lefevres gutter de tre trinnene på podiet etter løpet.

Les også: Kan du slå disse i Flandern?

Lagets store stjerne
Drømmelaget har falmet noe siden den gang, men lever videre under Lefevres skikkelse og med Quick Step som hovedsponsoratet.

I 2011 heter lagets store stjerne Tom Boonen. En utadvendt og livsglad herremann som allerede i 2002 entret podiet i Roubaix for første gang.

Der skulle den unge sprinteren opprinnelig hjelpe US Postal-kapteinen George Hincapie til seieren, men endte til slutt opp med frikort til å kjøre for egne sjanser.

Les også: Andy: - Thor og Edvald kan vinne

- Garmin er sterkest
Siden den gang har Boonen vunnet Flandern rundt to ganger, Paris-Roubaix tre og har utrolige fire seirer og to andreplasser fra E3 Prijs Harelbeke.

30-åringen kan likevel ikke skryte av å sykle for sykkelsportens største stjernelag lenger. Etter sammensmeltingen av Garmin-Transitions og Cervélo TestTeam (i tillegg til nyskapningen Leopard Trek), er det nemlig ikke belgierne som får mest oppmerksomhet foran Flandern rundt.

Boonen møtte pressen på Kennedy Hotel i Kortrijk fredag. Da spurte procycling.no ham om hvilket lag han synes ser aller sterkest ut foran søndagens brosteinsklassiker:

- Det sterkeste laget er Garmin. Men de har ikke vunnet noe ennå, har de? svarte Boonen procycling.no.

- Overrasker det deg?

- Nei, de har hatt sin del uflaks hittil. Uten flaks, vinner man ikke ritt heller. Man trenger det for å lykkes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Himmel eller helvete
Når sant skal sies har Garmin allerede en håndfull seirer på samvittigheten denne sesongen, men den siste dateres tilbake til 10. mars og 2.-etappe av Tirreno-Adriatico.

Verken Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Milano-Sanremo, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem eller E3 Prijs-Harelbeke har gitt full uttelling for Jonathan Vaughters' stjernemannskap.

Et faktum man selvsagt må kose seg med mens man kan. For dersom Thor Hushovd, Tyler Farrar eller Heinrich Haussler skulle gå til topps i enten RvV eller P-R, vil 2011-sesongen likevel bli stående igjen som et suksessrikt år.

procycling.no benyttet seansen i Kortrijk til å spørre Boonen hvordan han ville spilt kortene, dersom han styrte et lag med Hushovd, Farrar og Haussler til rådighet.

- Og hvordan hadde du brukt dem mot deg selv og Fabian Cancellara? la vi til.

- I hvert ritt vil det komme avgjørende punkter. Da må man se hvem som sitter der, og ta beslutningene deretter. Det er vanskelig å planlegge ting på forhånd i Flandern rundt, fordi det er så mye som kan skje underveis. Hvis du har tre slike ryttere på laget, og det hadde vi også en stund med meg selv, Bettini og Johan Museeuw, men likevel planla vi ikke så mye. Vi kjørte rittet, og vi kom til et punkt hvor det ikke var mer å grunne på. Det løste seg automatisk til slutt.

Bli med å tipp hvordan det går i Flandern rundt!

Tungt møte med Muur'en
Boonen har allerede noe å slå i bordet med denne sesongen, etter at han vant Gent-Wevelgem forrige søndag.

Den prestasjonen var likevel ingenting mot maktdemonstrasjonen Fabian Cancellara dro under E3 dagen i forveien.

- Hva er den beste måten slå Fabian Cancellara på?

- Vi får se på det. Cancellera er åpenbart i godt slag og gjorde en skikkelig god prestasjon lørdag (da han vant E3). I fjor var jeg nære, men jeg sprakk oppover veggen (Muur-Kapelmuur). Det var selvsagt noen feilgrep fra min side også. Dersom det skjer igjen, vil jeg aldri angripe på høyresiden igjen. Det kostet meg noen meter.

- Men vi skal forsøke å slå ham søndag. Det kommer alt et nytt år, og et år etter det igjen. Det kommer nok av sjanser. Selv om man blir slått en gang, er det ikke slik at man aldri kommer til å vinne rittet igjen, svarer Boonen.

Les også: - Fabian er som Lance var i fjellene

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klassiker-Tom
Thor Hushovd fortalte under sitt pressetreff at han holdt Philippe Gilbert som en farligere mann enn Boonen på bakgrunn av egenskaper og prestasjoner hittil i sesongen.

- Føler du deg som en outsider denne gangen?

- Det er først under løpet på søndag at man vet hvilket nivå man er på. Det ser bra ut, men ting ikke perfekt. Formen kommer, det er sikkert. Men jeg ville foretrukket om den allerede var der. Det er åpenbart én stor favoritt, og det er flere rett bak ham. Men det blir kanskje litt mer avslappende for meg å kjøre på denne måten. Det er mindre press på laget vårt. Vi har mistet noen gode ryttere (Niki Terpstra, Kevin De Weert og Nikolas Maes er alle ute med skader), så det blir tøft for oss, svarer Boonen.

Hushovd tør uansett ikke å avskrive Quick Step-rytteren, og det med god grunn. De siste fem årene har verken Gilbert eller Cancellara vært i nærheten av 30-åringens stabile klassikerprestasjoner.

I et ritt som Flandern rundt har Boonen to seirer og 2.-plassen fra i fjor på CV'en, mens Hushovds beste prestasjon faktisk ikke er bedre enn en 14.-plass fra 2006.

- Overrasker det at Hushovd ikke har vært i finalen i Flandern?

- Det er et vanskelig ritt og mye rart kan skje underveis. Thor er god nok til å være der, så det er ikke fordi han ikke er i stand til det. Kanskje han klarer det denne gangen, sier Boonen.

Procycling.no er til stede under både Flandern rundt og Paris-Roubaix, så husk å klikke innom dersom du vil holde deg oppdatert på årets største brosteinsklassikere!

I mellomtiden kan dere diskutere fritt i forumet: Hushovd? Boonen? Cancellara eller Gilbert?