Hvem av disse slår til?

Får Kjetil Rekdal det som han ønsker, slår en av disse fem til for Vålerenga kommende sesong.

01.02.06 08:35

LA MANGA (TV 2 Nettavisen): Etter å ha restrukturert ungdomssatsingen de siste årene, håper Vålerenga at satsingen bærer frukter i 2006.

I flere år har klubben hatt suksess med unge spillere, men felles for alle er at de er oppfostret i andre klubber. Ardian Gashi og Daniel Fredheim Holm ble for eksempel kjent i henholdsvis Ørn Horten og Skeid, før de kom til Vålerenga og ble fullblods eliteseriespillere.

Nå krysser Rekdal og klubben fingrene for at de omsider skal få frem en spiller av eliteseriekvalitet helt fra egne rekker.

- Vi bruker mye penger på ungdomsavdelingen vår. På et eller annet tidspunkt må vi klare å få noen gjennom systemet vi også. Det tar tid, og man vet aldri. Men det kan bli unggutter som får sitt gjennombrudd i Vålerenga i år. Det har jeg tro på, sier Rekdal til TV 2 Nettavisen.

Han drømmer om at to slår gjennom.

- Statistikken viser vel at én av ti klarer det. Er vi heldige så får vi gjennom to av 10, og da er vi bedre enn alle andre. Og det er det som er kunsten med fotball – å være bedre enn alle andre, sier Rekdal.

VIF-treneren har med seg fem unggutter til La Manga. Alexander Mathisen, Steinar Strømnes og Jalal El-Gharbi er allerede i A-stallen. Glenn Roberts og Mohammed Fellah er også med, og trener regelmessig med A-stallen.

Vålerengas fem håp:

Alexander Mathisen

Født: 24.11.1986 (19 år)
Posisjon: Midtbanespiller
Høydepunkt i karrieren: Å bli tatt opp i A-stallen i Vålerenga, og at det endte med seriegull den første sesongen.
Landslagserfaring: Jeg har vært med fra G16 og frem til nå. Nå var jeg med på en samling med U21-landslaget nylig. Så får vi se om jeg får med videre.
Målet i 2006: Å få spille mest mulig. Målet mitt er fast plass i Vålerenga. Selv om det blir vanskelig i Vålerenga, så håper jeg at det skjer så fort som mulig.
Hvis du kan drømme åtte år frem?: Helt siden jeg var liten har jeg drømt om å spille i Serie A, eller sør i Europa. Favorittlaget i Italia er Juventus. Men jeg tenker først og fremst på Vålerenga.

Kjetil Rekdal sier: Var med oss i fjor, og har tatt et steg videre. Var mye syk og skadet da jeg hadde tenkt å bruke ham i fjor, og ofte ble han syk eller skadet etter at han fikk beskjed om at han skulle spille. Det var en liten forbannelse som hang over ham. At gutten har talent og er fotballklok, er det ikke tvil om.

Steinar Strømnes

Født: 19.03.1987 (18 år)
Posisjon: Sentral midtbanespiller (liker best)/midtstopper
Landslagserfaring: G18 var det første jeg var med på. Nå er vi akkurat kommet opp til G19. Men debuten kunne gått bedre. Jeg bommet på straffe i den første kampen.
Målet i 2006: Å få noen kamper i eliteserien. Å få debuten der, og komme nærmere en plass på laget.
Høydepunkt i karrieren: Selv om det ble tap, så var det de to kampene mot Steuau i UEFA-cupen.
Hvis du kan drømme åtte år frem?: Å spille i England. Newcastle er favorittlaget. Men drømmen er egentlig kun å spille fast for Vålerenga akkurat nå.

Kjetil Rekdal sier: Han har spilt et par ecupkamper allerede. Han er 18 år, tåler mye og er veldig fotballklok. Han mangler litt tempo og må bli vant til større tempo. Tiden vil vise hvor langt han kan nå. Det å være i A-stallen til serievinneren som 18-åring er et kvalitetsstempel.

Glenn Roberts

Født: 26.6.1988 (17 år)
Høydepunkt i karrieren: 1-0-scoringen for Vålerenga mot IFK i turneringen i Østfolhallen for to uker siden. Det målet ga meg troen på at jeg kan få det til på dette nivået. Etter det målet trodde jeg at jeg kom til å score mot Viborg i kampen etter. Da scoret jeg to.
Landslagserfaring: Var med på G15-landslaget, men har vært ute frem til jeg kom med på G18-samling nå. Da scoret jeg begge mitt lags mål i en internkamp som endte 2-2.
Målet i 2006: Å komme med i A-lagstroppen. De fortalte meg at hvis jeg fortsatte som i siste halvdel av 2005, og som til nå i 2006, så ville det ikke ta lang tid.
Hvis du kan drømme åtte år frem?: Spille i utlandet. England, Italia eller Spania. Jeg har ingen favorittlag, men flere forbilder. Adriano, Samuel Eto´o og Thierry Henry. De beste spissene.

Kjetil Rekdal sier: Det viktigste for ham er å utvikle seg videre. Ikke å tenke å at han skal slå gjennom i år, eller når det skjer. Han må forbedre seg på en del ting, jobbe hardt videre og ta til seg den treningsmengden som må til for å utvikle seg videre. Gutten er 17 ½ år, men at han har vist i et par kamper i vinter, mot IFK og Viborg, at han i perioder har nivået inne, det er hyggelig - både for ham og oss.

Mohammed Fellah

Født: 24.5.1989 (16 år)
Høydepunkt i karrieren: Å spille på aldersbestemt (G16 og G17) landslag, og å få være med A-laget på denne turen til La Manga.
Målet i 2006: Å få trene så mye som mulig med A-laget, og spille 2. divisjonskamper. I løpet av et halvt til ett år så er målet å komme med på A-laget.
PS: Kan spille både for Marokko og Norge. – Det blir et vanskelig valg hvis jeg noen gang får muligheten til å velge.

Kjetil Rekdal sier: Veldig fotballklok. Liten av vekst, men teknisk og har en ekstremt bra fotballforståelse. Har så vidt kommet inn rundt A-stallen, men styrer sin egen utvikling like mye som vi gjør.

Jalal El-Gharbi

Født: 02.1.1988 (18 år)
Høydepunkt i karrieren: Å få spille UEFA-cupkampen mot Steuau på Ullevaal.
Landslagserfaring: Har vært med på G18 i år, men var også med på G-landslaget i fjor.
Målet i 2006: Å utvikle meg mest mulig, og forhåpentligvis få litt spilletid i eliteserien.
Hvis du kan drømme åtte år frem?: Det viktigste er å bli best mulig. Hvis jeg fortsetter å utvikle meg, så får vi se hvor langt det går. Men favorittlaget er Real Madrid.

Kjetil Rekdal sier: Er fast på landslaget, og har masse fotball i seg. Fremtiden får vise hvordan vi klarer å utvikle dem, og hvor mye de tilegner seg av lærdom og fysisk kapasitet for å komme seg opp på et roughere nivå som kreves i eliteserien. For det er stor forskjell fra junior-, gutte- og reservelagsfotball til eliteserien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.