RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem blir årets toppscorer?

Sist oppdatert:
Ole Martin Årst scoret flest mål i Tippeligaen i fjor. Blir han toppscorer også i år? TV 2 Nettavisen har sett nærmere på de heteste toppscorerkandidatene.

Ole Martin Årst scoret 16 mål forrige sesong og ble med det toppscorer i Tippeligaen.

Tromsø-spissen er selvfølgelig blant favorittene til å gjenta bedriften også i år, men bookmakerne har størst tro på Lillestrøms Olivier Occean. Også Thorstein Helstad, Bengt Sæternes og Steffen Iversen gir lave odds dersom du skal satse penger på hvem som scorer flest mål denne sesongen.

Her er noen av dem som kan bli toppscorer i Tippeligaen 2006.

Bengt Sæternes, Brann
Var den store toppscorerfavoritten i fjor og det er ikke umulig at han hadde blitt det også hvis ikke han hadde blitt skadet. Melder nå at han er friskere enn på mange år. Er blitt matchet forsiktig av Brann i sesongoppkjøringen og virker å være full av energi før seriestart.

Odds:
NordicBet: 10,00
PlayIt: 10,00
Unibet: 8,00
Ladbrokes: 9,00

Roman Kienast, Ham-Kam
Har kommet som et friskt pust inn på Briskeby. Har scoret i sine to første treningskamper, og virker å være et varp for Ham-Kam. Er så fersk i Tippeligaen at ingen av bookmakerne har rukket å gi ham odds i kampen om toppscorertittelen.

Odds:
Ingen bookmakere har odds på ham.

Olivier Occean, Lillestrøm
Er den store favoritten til å bli toppscorer denne sesongen. Etter å ha pøst inn mål for Odd Grenland de siste sesongene, skal han prøve seg i et topplag, som spiller akkurat slik han ønsker det. Har scoret i bøtter og spann i treningskampene og har stor selvtillit.

Odds:
NordicBet: 5,00
PlayIt: 7,50
Unibet: 5,00
Ladbrokes: 6,00

Arild Sundgot, Lillestrøm
En notorisk måljeger som alltid er blant de mestscorende i Tippeligaen. I år får han en litt mer defensiv rolle for LSK, men viste i kamper i fjor at han kan score mål fra denne posisjonen også. Er en dark horse i toppscorerkampen.

Odds:
NordicBet: 30,00
PlayIt: 21,00
Unibet: 20,00
Ladbrokes: 21,00

Jo Tessem, Lyn
Ingen typisk målscorer, men har en tendens til å komme på scoringslisten likevel. Scoret åtte mål i fjor og har tegnet seg for fire scoringer i Lyns treningskamper i vinter. Dersom Lyn får flyt, kan det bli mange mål på den tidligere Southampton-spilleren.

Odds:
NordicBet: 25,00
PlayIt: 21,00
Unibet: 35,00
Ladbrokes: 21,00

Magnus Powell, Lyn
En måltjuv som ikke har fått den store tilliten i Lillestrøm de siste sesongene. Det kan han få i Lyn, som har savnet en skikkelig toppspiss helt der fremme. Er sterk i kroppen og kan krige inn mange mål for osloklubben i år.

Odds:
NordicBet: 20,00
PlayIt: 21,00
Unibet: 50,00

Madio Konate, Molde
Ikke mange bookmakere har spesielt stor tro på Moldes senegaleser. Men Konate har vært Moldes ivrigste måljeger i treningskampene og viste på tampen av fjorårssesongen at han er en farlig mann foran mål. I og med Rob Friend forsvinner midtveis i sesongen, blir han viktig for blåtrøyene.

Odds:
NordicBet: 20,00

Chris Joyce, Odd Grenland
Engelskmannen er et ubeskrevet blad her til lands, men har banket inn mål på bestilling i USA. Var en gang på Newcastles lønningsliste, men fikk aldri sjansen der. Har scoret noen mål i treningskampene etter at han kom til klubben og kan bli mannen som erstatter Olivier Occean i Skien.

Odds:
NordicBet: 20,00
Unibet: 40,00

Thorstein Helstad, Rosenborg
Har kjempet seg frem til å bli Per Mathias Høgmos førstevalg som midtspiss i vinter og spissen i Rosenborg er alltid blant de mestscorende i Tippeligaen. Er en spiller som vet hvor målet står, og som har vært toppscorer i toppserien før.

Odds:
NordicBet: 7,00
PlayIt: 7,00
Unibet: 10,00
Ladbrokes: 8,00

Yssouf Kone, Rosenborg
Spissen fra Burkina Faso har tatt Trondheim med storm etter at han kom til klubben. Har scoret seks mål i treningskampene og sier selv at han kan score i hver kamp. Viser en enorm teft til å være på rett sted til rett tid, og i Rosenborg vil han få mange muligheter til å plassere ballen i mål.

Odds:
NordicBet: 20,00
PlayIt: 16,00
Unibet: 25,00

Steffen Iversen, Rosenborg
Den hjemvendte sønn har aldri vært en spiller som scorer veldig mange mål. Men han er en spiller som vet hvor målet står og i et lag som normalt kommer mye rundt på kantene, kan det bli nettsus på «Litj-Ivers». Holder han seg skadefri gjennom hele sesongen, kan det fort bli over 15 mål på landslagsspilleren.

Odds:
NordicBet: 15,00
PlayIt: 7,50
Unibet: 7,50
Ladbrokes: 9,00

Andreas Tegström, Sandefjord
Svensken var den store overraskelsen i Sandefjord forrige sesong. Kom fra det store intet og ble klubbens toppscorer i opprykkssesongen. Er mannen som skal putte ballen i mål for vestfoldingene også i år, men treningskampene i vinter viser at kanskje nivået blir for høyt for ham.

Odds:
PlayIt: 40,00
Unibet: 50,00
Ladbrokes: 41,00

Daniel Nannskog, Stabæk
1. divisjons toppscorer i fjor. Scoret da fantastiske 27 mål på 29 kamper. Scoret seks mål på Stabæks sju første treningskamper i vinter, før han ble skadet. Har stor selvtillit og er en fyr med hår på brystet. Ville garantert kjempet om toppscorertittelen i en toppklubb, men Ole Martin Årst viste i fjor at en kan score mye for et lag på nedre halvdel av tabellen.

Odds:
NordicBet: 15,00
PlayIt: 16,00
Unibet: 7,50
Ladbrokes: 9,00

Todi Jónsson, Start
Kom til Start midtveis i fjorårssesongen. Gjorde etter hvert midtspissplassen sin, og scoret fire mål. Tre av disse kom i en og samme kamp mot Rosenborg. Har alltid scoret mange mål og kan bli mannen som løser Starts spissproblem.

Odds:
NordicBet: 12,00
PlayIt: 21,00
Unibet: 20,00
Ladbrokes: 29,00

Ole Martin Årst, Tromsø
Ble toppscorer forrige sesong. Er kanskje den spilleren som betyr mest for en klubb i Tippeligaen. Scoret 16 av Tromsøs 31 mål i fjor, og kommer til å stå for brorparten også denne sesongen. Men om det er nok til å bli toppscorer også i år, er uvisst.

Odds:
NordicBet: 6,00
PlayIt: 8,00
Unibet: 6,00
Ladbrokes: 7,00

Alexander Ødegaard, Viking
Floppet helt i Rosenborg etter å ha banket inn mål for Sogndal. Har fått stor tillit i Viking og plassert som spiss. Trener Tom Prahl mener han kan bli toppscorer i Tippeligaen denne sesongen. Har slitt i treningskampene og har fortsatt til gode å finne veien til nettmaskene i Viking-trøyen.

Odds:
NordicBet: 25,00
PlayIt: 17,00
Unibet: 25,00
Ladbrokes: 17,00

Tore André Flo, Vålerenga
Fikk ikke ballen i nettet i sine åtte kamper for Vålerenga i fjor. Har gått skadet store deler av sommeren, men spillerutvikler i VIF, Harald Aabrekk, mener Flo er på vei mot en stor sesong. Vil få tillit på topp nå som Steffen Iversen er borte.

Odds:
NordicBet: 25,00
PlayIt: 11,00
Unibet: 15,00
Ladbrokes: 21,00

Levan Melkadze, Vålerenga
Georgieren kom til Vålerenga like før overgangsfristen gikk ut, og har lovet å score 15 mål denne sesongen. Har scoret jevnt og trutt i hjemlandet, hvor han er en stor stjerne. Scoret et kvarter ut i debuten sin for VIF.

Odds:
NordicBet: 20,00
PlayIt: 11,00
Unibet: 60,00

Andre kandidater som kan melde seg på i toppscorerkampen er Viking-duoen Toni Nhleko og Peter Kovacs, Markus Ringberg og Espen Olsen fra Ham-Kam, Branns Robbie Winters, VIFs Jan Derek Sørensen og Raymond Kvisvik fra Fredrikstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere