RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem blir årets VIF-kaptein?

Sist oppdatert:
Foreløpig er det ikke klart hvem som arver kapteinsbindet etter Tom Henning Hovi.

(iOslo.no): Etter at kaptein Hovi endte sin fotballkarriere etter forrige sesong er det ikke klart hvem som skal lede laget utpå banen i kamp. I Oslo-klubben har man ikke prioritert å finne ut hvem som skal bli kaptein ennå.

Trenerne bestemmer
- Vi i trenerteamet har ikke diskutert dette ennå og jeg ønsker heller ikke å spekulere for mye. Etter at Tom Henning (Hovi) ga seg har det vist seg at vi har flere kapteinstyper å velge mellom. Vi har både etablerte spillere og noen yngre som kan passe til en slik rolle, sier assistenttrener Harald Olav Aabrekk til iOslo.no.

Det er ikke klart når kapteinsvalget blir tatt, men Aabrekk understreker at det er trenerteamet som skal velge kapteinen. I enkelte klubber i Tippeligen har det vært avstemning i spillergruppen, dersom én spiller ikke har pekt seg ut som et naturlig valg.

- Det er vi (trenerteamet) som tar den avgjørelsen. Jeg, Petter (Myhre, hovedtrener) og Gjermund (Østby, keepertrener) tar den avgjørelsen. Når det blir er ikke klart. Det er ikke noe vi stresser med, sier Aabrekk.

- Ledertype
Aabrekk forteller følgende om hvilke egenskaper en kaptein hos Vålerenga skal ha:

- Det må være en spiller som står frem og tar ansvar. Det må være en naturlig ledertype som både har en formell og uformell posisjon i laget. En kaptein må vise at han er det i alle sammenhenger. Han må tydelig vise at han kan være trenerens forlengede arm ute på banen. Det er også naturlig at det må være en spiller som får spilletid, sier Aabrekk.

Assistenttreneren mener ikke det er et kriterium at spilleren har lang rutine. I Royal League var det Christian Grindheim som ledet troppene ute på banen, men Aabrekk mener ikke det er noen automatikk i at kapteinsvalget faller på ham.

Etter iOslo.nos mening er dette de mest naturlige kapteinsvalgene (ut fra dagens tropp): Christian Grindheim, Ronny Johnsen (dersom han er skadefri), Freddy dos Santos og Arni Gautur Arason.

Hva mener du? Si din mening!

Les flere nyheter på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere