*Nettavisen* Sport.

Hvem bryr seg om Ronaldo?

Foto: Reuters/Scanpix

Ingen i Liverpool, i alle fall. De har Steven Gerrard!

30.10.08 14:36

LIVERPOOL - PORTSMOUTH 1-0: Cristiano Ronaldo ble nylig kåret til årets spiller i verden - av spillerne selv. Men i Liverpool er man nok såre fornøyd med Steven Gerrard.

Gerrard er Liverpools kaptein og mest sentrale spiller - spesielt når Fernando Torres er ute med skade, slik han har vært de siste ukene og fortsatt var onsdag.

LES OGSÅ:Benitez: - Et sterkt signal

Gerrard ble matchvinner for tredje gang for sesongen da Liverpool til slutt klarte å karre seg til en 1-0-seier over Portsmouth, i det som for øvrig var Tony Adams' første kamp som manager for sørkystlaget.

- Poengene var viktigst
28-åringen scoret i det 90. spilleminutt da Middlesbrough ble slått 2-1 i august og satte inn begge målene da Liverpool vant 2-1 over Olympique Marseille i Frankrike i september.

I onsdagens kamp på Anfield var det Steven Gerrard som tok ansvaret og scoret fra krittmerket etter at Pape Bouba Diop handset i Portsmouth-feltet 12 minutter før slutt.

- Seieren var åpenbart viktigere enn spillet. Etter at vi slo Chelsea, var det viktig å få disse tre poengene, sier Rafael Benitez til Liverpools nettside.

- Vi skiftet ut fire spillere og vant likevel kampen. Så beskjeden til spillerne og alle andre er at vi kan gjøre utskiftninger og likevel vinne, la han til.

Meld deg på nå! Revolusjon i Managerleague

Fortsatt ubeseiret
Målet var hans 101. for den eneste klubben han noen gang har spilt for, og samtidig det 57. ligamålet i karrieren.

Det sørget også for at Liverpool beholdt forspranget på tre poeng til serietoer Chelsea, som vant 3-0 over Hull onsdag kveld. Liverpool står fortsatt med null tap og har faktisk bare avgitt poeng i to av sesongens ti første seriekamper. Det er klubbens beste Premier League-start noensinne.

Seieren var fullt fortjent og kunne vært større dersom den tidligere Anfield-helten David James ikke hadde vært så opplagt mellom stengene til Portsmouth.

Les også:
Arsenal-Spurs 4-4:Ligg unna damene, Fabregas
Man.Utd.-West Ham 2-0:Se her Ferguson og Messi
Hull-Chelsea 0-3:- Et av de beste målene jeg har sett
Aston Villa-Blackburn 3-2:Opptur og nedtur for Gamsten

Kampen var Portsmouths første uten Harry Redknapp i managerstolen siden desember 2005. Redknapp overtok som kjent Tottenham sist helg og ledet onsdag laget til et sterkt 4-4-resultat mot Arsenal.

(Artikkelen fortsetter)

Klikk på bildet for å forstørre.

Benket Defoe
Ferske Adams - som aldri har ledet et Premier League-lag tidligere - valgte å bruke den tidligere Liverpool-kulthelten Peter Crouch som enslig spiss og plasserte Redknapp-favoritten Jermain Defoe på benken - fikk dermed ikke den starten på Portsmouth-karrieren som han naturligvis drømte om.

Liverpools manager Rafael Benitez valgte for øvrig å sette kostbare Robbie Keane på innbytterbenken og brukte i stedet Dirk Kuyt som enslig spiss, med altmuligmann og vidunerspilleren Steven Gerrard i rommet mellom midtbane og angrep.

Det har fungert mange ganger tidligere, det fungerte igjen og kommer sikkert til å fungere minst fram til Fernando Torres er tilbake. Hvilket han kanskje er allerede førstkommende helg.

Og Liverpool blir neppe enklere å slå med Torres på laget.

Sjekk siste sportsnytt her!
Sjekk siste fotballnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.