RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Hvem er Norges beste spiller?

Sist oppdatert:
Nettavisens spillerbørs fra EM-kvalifiseringen tyder på at det står mellom John Carew, Brede Hangeland og Bjørn Helge Riise. Si din mening!

Ole Gunnar Solskjær har den beste snittkarakteren i EM-kvalifiseringen, men legenden fra Kristiansund har lagt opp og spilte dessuten bare tre kamper i kvalifiseringen før han ble tvunget til å gi seg.

Spørsmålet om hvem som er Norges beste spiller står dermed mellom Brede Hangeland, John Carew og Bjørn Helge Riise - hvis vi forutsetter at Norges beste spillere er på landslaget og i tillegg følger Nettavisen-børsen.

  • Midtstopper Hangeland har spilt samtlige ti EM-kvalkamper til snittkarakteren 6,3 på Nettavisens spillerbørs.
  • Målscorer Carew har spilt åtte kamper, scoret fire mål og er blitt belønnet med snittkarakteren 6,25.
  • «Fersking» Bjørn Helge Riise som står med 6,00 på sine fem kamper på landslaget siden EM-debuten mot Malta i juni.

En marginal fordel Hangeland, med andre ord, før de to siste kampene. Men forskjellen er liten. Får Carew for eksempel karakteren 7 og Hangeland karakteren 6 på lørdag, går Aston Villa-spissen forbi. Riise går forbi hvis vurderes til karakteren 8 , og ingen av de to andre får mer enn 6 poeng på børsen i lørdagens avgjørende kvalifiseringskamp.

- Men det håper jeg ikke skjer. Jeg håper vi får ti poeng alle sammen, smiler Lillestrøms løpsmaskin.

Det er neppe tilfeldig at både Brede Hangeland og John Carew var blant de nominerte til Årets Kniksen, sammen med Ane Stangeland Horpestad. Prisen ble tildelt Carew, noe både Hangeland og Riise er helt enige i.

- Carew er Norges beste spiller. Han har fart og kraft, og vender opp fort. Dessuten skyter han som en hest sparker, skryter Lillestrøm-spilleren.

Brede Hangeland er helt enig, og FCK-spilleren regner også Villa-spissen som Norges beste spiller.

- Han står nesten bak alle målene til Norge, og er involvert i det meste av vårt offensive spill.

- Uten ham, hadde vi definitivt hatt færre poeng, slår forsvarsbautaen fast.

Hovedpersonen selv takker for tilliten fra sine to lagkompiser, men fremhever selv Brede Hangeland som Norges beste spiller.

- Han har gått i fra å være god, til å være veldig god - en spiller av internasjonal format.

- Bjørn Helge (Riise) har dessuten kommet inn som et friskt pust på landslaget. Vi får se hvor lenge han blir i Tippeligaen, det tror jeg ikke blir så mye til, spår Premier League-proffen.

Hvem synes du er Norges beste fotballspiller, og hvem har vært best i EM-kvalifiseringen? Si din mening i kommentarfeltet!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere