*Nettavisen* Sport.

Hvem er sjefen nå?

Foto: DOUG PENSINGER (scanpix)

Joda, det er fortsatt Cavendish. Men Renshaw er ute etter regnbuetrøya.

Det hører til sjeldenhetene at Mark Renshaw får kjøre for egne sjanser i ritt hvor både han og Mark Cavendish er oppført på startlista. Tour of Qatar viste seg å bli en av disse gylne mulighetene for australieren.

Etter at Cavendish måtte smake asfalt på prologen slet han med å produsere seire på løpende bånd slik han pleier.

LES OGSÅ:Kjøpet støttehjul til Cavendish

- Mark følte seg ikke i topp form. Veltet påvirket han virkelig. Jeg tror formen hans er bra, men han har hatt uflaks så langt i sesongen, sier Renshaw til cyclingnews.com.

Thor Hushovds tidligere lagkamerat i Crédit Agricole forteller at laget besluttet å kjøre for han etter den tredje etappen. Andreplass og seier på de to neste etappene sikret sammenlagtseier for Renshaw, åtte sekunder foran Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo).

Nå ser han frem til nye muligheter, både med og uten Mark Cavendish på hjul.

- Påvirker ikke hierarkiet
Tidligere i karrieren har Mark Renshaws beste resultater vært en konsekvens av HTCs overlegenhet i spurten. Duoen Renshaw og Cavendish har rett og slett vært de to beste spurterne i feltet. Men verdens beste opptrekker vil ikke tre ut av britens skygge helt enda.

- Det er flott å få noen resultater. Jeg får ikke sjansen for ofte. Men jeg tror ikke dette vil påvirke hierarkiet veldig mye, for i de store løpene vil jeg kjøre for Mark Cavendish igjen. Det er en rolle jeg liker meg i og Cav og laget setter pris på, uttaler Renshaw.

CAVENDISH OM RICCÒ:Håper han blir noens «bitch» i fengsel

Den lojale hjelperytteren ser altså frem til å kjøre for både egne og Cavs muligheter muligheter senere i sesongen.

Nå som både Matt Goss og Mark Renshaw har levert flotte resultater virker de ikke som om HTC-High Road vil savne André Greipel nevneverdig.

Drømmer om København
Lagkameratene Goss og Renshaw blir to av Australias beste kort under verdensmesterskapet i København. Renshaw har Thor Hushovds regnuefargede trøye i bakhodet.

- Jeg har sagt hele tiden at jeg kunne tenke meg å være kaptein for det australske laget, forteller Renshaw.

Goss, Renshaw, Heinrich Haussler og Allan Davis er bare noen av de mange store navnene som vil kjøre for Australia under VM.

- Jeg vet at dybden i laget er enorm. Jeg har noen av de beste australske rytterne på mitt eget lag. Det blir interessant å se hvordan de tar ut laget, fortsetter han.

Mer om Tour of Qatar:

Thor Hushovd:- Litt overrasket
Siste etappe:Guardini slo sprintstjernene
Renshaw:Ut av skyggen til Cavendish
Gabriel Rasch:Kjørte to kilometer på flatt hjul
Gabba:Gabriels sterke søknad

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.