RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem er sjefen nå?

Foto: DOUG PENSINGER (scanpix)
Joda, det er fortsatt Cavendish. Men Renshaw er ute etter regnbuetrøya.

Det hører til sjeldenhetene at Mark Renshaw får kjøre for egne sjanser i ritt hvor både han og Mark Cavendish er oppført på startlista. Tour of Qatar viste seg å bli en av disse gylne mulighetene for australieren.

Etter at Cavendish måtte smake asfalt på prologen slet han med å produsere seire på løpende bånd slik han pleier.

LES OGSÅ:Kjøpet støttehjul til Cavendish

- Mark følte seg ikke i topp form. Veltet påvirket han virkelig. Jeg tror formen hans er bra, men han har hatt uflaks så langt i sesongen, sier Renshaw til cyclingnews.com.

Thor Hushovds tidligere lagkamerat i Crédit Agricole forteller at laget besluttet å kjøre for han etter den tredje etappen. Andreplass og seier på de to neste etappene sikret sammenlagtseier for Renshaw, åtte sekunder foran Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo).

Nå ser han frem til nye muligheter, både med og uten Mark Cavendish på hjul.

- Påvirker ikke hierarkiet
Tidligere i karrieren har Mark Renshaws beste resultater vært en konsekvens av HTCs overlegenhet i spurten. Duoen Renshaw og Cavendish har rett og slett vært de to beste spurterne i feltet. Men verdens beste opptrekker vil ikke tre ut av britens skygge helt enda.

- Det er flott å få noen resultater. Jeg får ikke sjansen for ofte. Men jeg tror ikke dette vil påvirke hierarkiet veldig mye, for i de store løpene vil jeg kjøre for Mark Cavendish igjen. Det er en rolle jeg liker meg i og Cav og laget setter pris på, uttaler Renshaw.

CAVENDISH OM RICCÒ:Håper han blir noens «bitch» i fengsel

Den lojale hjelperytteren ser altså frem til å kjøre for både egne og Cavs muligheter muligheter senere i sesongen.

Nå som både Matt Goss og Mark Renshaw har levert flotte resultater virker de ikke som om HTC-High Road vil savne André Greipel nevneverdig.

Drømmer om København
Lagkameratene Goss og Renshaw blir to av Australias beste kort under verdensmesterskapet i København. Renshaw har Thor Hushovds regnuefargede trøye i bakhodet.

- Jeg har sagt hele tiden at jeg kunne tenke meg å være kaptein for det australske laget, forteller Renshaw.

Goss, Renshaw, Heinrich Haussler og Allan Davis er bare noen av de mange store navnene som vil kjøre for Australia under VM.

- Jeg vet at dybden i laget er enorm. Jeg har noen av de beste australske rytterne på mitt eget lag. Det blir interessant å se hvordan de tar ut laget, fortsetter han.

Mer om Tour of Qatar:

Thor Hushovd:- Litt overrasket
Siste etappe:Guardini slo sprintstjernene
Renshaw:Ut av skyggen til Cavendish
Gabriel Rasch:Kjørte to kilometer på flatt hjul
Gabba:Gabriels sterke søknad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere