*Nettavisen* Sport.

Hvem erstatter denne mannen?

Foto: (AFP/Scanpix)

Norge mister viktig stafettbrikke. Les hvem Halvard Hanevold mener bør overta!

27.02.10 18:04

WHISTLER (Nettavisen): Landslagssjef Michael Löfgren er pent nødt til å gjøre endringer på stafettlaget etter OL i Vancouver.

Halvard Hanevold, en av de mest betrodde brikkene i den norske stafettoppstillingen i en årrekke, gir seg nemlig etter sesongen.

Dermed trenger skiskytterlandslaget en skytesterk, stødig kar som sørger for at Norge ikke taper unødig mye terreng innledningsvis i forhold til konkurrentene.

Halvards valg
- Hvem mener du selv bør overta etter deg, Halvard?

- Det er så mange bra løpere å ta av på det laget der. Alex (Alexander Os) kan vel ... Tarjei Bø er kanskje den som tar over på førsteetappe nå, sier Hanevold til Nettavisen.

- Hvorfor det?

- Det er viktig å ha en som er god til å skyte. En som hjelper oss med å holde kontakten framover, og jeg tror han er en god mann til å klare det. Med fem sekunders betenkningstid vil jeg nok lansere Tarjei som ny førsteetappeløper.

Nytt lag i Sotsji?
Forslaget er herved lansert. Selv er ikke Bø sikker på om førsteetappen er den som passer ham best, men han tar uansett plassen han får tildelt:

- Vi har mange gode skiskyttere, både blant dem som er her og dem som ikke er OL. Jeg har ikke lyst til å uttale meg om hvem det bør være, men det er kanskje fem andre norske skiskyttere som kunne vært her og gjort en god etappe. Og så er det mange andre yngre som kommer opp. Om fire år er kanskje laget helt annerledes enn i dag, minner 21-åringen om.

- Hvilken etappe passer du best til?

- Per nå synes jeg at sammensetningen av laget er viktig. Da passer jeg nok best på andre. Som junior var det som regel sisteetappe jeg gikk. Jeg mener at de sterkeste bør gå mot slutten, og jeg er ikke den sterkeste ennå. Det får de guttene ta seg av (nikker mot Ole Einar og Emil). Om noen år blir jeg kanskje sterkere, og får en etappe som er mer avgjørende, håper Bø.

- Tarjei en god kandidat
Emil Hegle Svendsen har tidligere agert som førstemann ut på stafetten. 24-åringen tror Bø vil være et godt valg.

- Tarjei er en god kandidat. Det er litt som da jeg kom inn selv. Jeg passet godt til å gå førsteetappen da.

- Finnes det andre?

- Det er langt mellom slike talenter, så det skal godt gjøres å komme seg inn på det laget her. Det kryr ikke av slike talenter som Tarjei Bø, men vi har heldigvis noen slike i Norge.

Skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen tror valget vil stå mellom Alexander Os, Lars Berger og nevnte Bø.

- Hvem bør overta etter Halvard?

- Den som er god nok for det, og det er mange.

- Alexander Os og Lars Berger er to navn. Lars har hatt en utrolig utvikling den siste tiden og har blitt en bedre skiskytter. Han treffer bedre og vi vet han går fort på ski. Hvis han får et år til med god skytetrening, så kan han være en type. Men om han skal gå første, andre, tredje eller fjerde er vanskelig å si.

- Hva med Tarjei?

- Tarjei kan også være en førsteetappeløper. Han er utrolig god på det. Han kan gå alle etapper, egentlig, sier Bjørndalen.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.