*Nettavisen* Sport.

Hvem kan lure denne luringen?

Bradley Wiggins (Team Sky) i den røde ledertrøyen i Vuelta a España 2011 Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Wiggins lar seg ikke stresse av at konkurrentene tar innpå, for det er til helgen det gjelder.

02.09.11 22:44

Bradley Wiggins og Storbritannia er nærmere en Grand Tour-seier enn noensinne.

Etter å ha fullført 13 av 21 etapper leder Sky-kapteinen hele rittet. Like bra er det for briten at den siste uken i vueltaen er langt fra like hard som den var i Giro d’Italia og Tour de France.

Den dårlige nyheten er at et kobbel av ryttere jakter Sky-rytteren, og de kommer nærmere og nærmere for hver dag som går.

Mellom de fire første skiller det så lite som ni sekunder. Og det selv om årets eneste individuelle tempoetappe er unnagjort. Det er utvilsomt rekord jevnt i toppen.

Ett sekund her og ett sekund der
På fredagens etappe ble Team Sky satt under massivt press. Allerede etter seks kilometer sikret Nibali seg seks bonussekunder etter at han hadde rykket i en utforkjøring.

- Nibali tok igjen seks sekunder ved å angripe i den første nedoverbakken og vinne den innlagte spurten, men jeg så ikke noe poeng i å sløse med kreftene og ta unødvendig store risikoer, bare for å prøve å forsvare noen få sekunder, sa Wiggins til lagets hjemmeside etter etappen.

Les også:Angrep Wiggins

Men det var ikke første gangen Wiggins tapte noen få sekunder til sine tøffeste utfordrere. På torsdagens etappe var det Bauke Mollema som stakk av med seks bonussekunder, i tillegg til at nevnte Mollema og svenske Kessiakoff tjente fem sekunder på Wiggins da det oppsto en splitt i feltet i finalen.

Med det rekordjevne sammendraget er det slike sekunder med litt uoppmerksomhet som kan koste Wiggins hans etterlengtete Grand Tour-triumf.

Hard dag for Sky
For det er ingen tvil om at rivalene har fått blod på tann. Det så vi tydelig da den ene konkurrenten etter den andre angrep Sky-laget på den mellomharde 13. etappen. Men som vanlig er ikke Wiggins mannen som lar seg stresse opp.

- Jeg er ganske avslappet angående det som skjedde i dag, og det var en ny god lagprestasjon.

Men selv om Wiggins selv ikke er spesielt bekymret innrømmer sportsdirektøren Steven De Jongh at dette var en etappe som tok på for det britiske laget.

- Det var en av de tøffeste dagene for alle. Vi måtte jobbe mye, men guttene forsvarte trøyen godt. Selv om Nibali tok noen sekunder på oss var det alt i alt en god dag.

Allerede på den 10. etappen ble årets eneste tempoetappe kjørt. Siden da har Team Sky måttet forsvare ledertrøyen. I den tøffe varmen i Spania er det ingen tvil om at det koster krefter.

Spørsmålet er derfor hvor mye krutt det er igjen i Sky-laget og ikke minst Bradley Wiggins selv, når det nå står et par veldig avgjørende etapper på programmet.

Lørdagens etappe, som har målgang på toppen av et HC-kategorisert fjell, blir etterfult av rittets kongeetappe til det beryktede fjellet Angliru.

- Denne helgen kommer til å bli veldig viktig, ja faktisk helt avgjørende. Toppfinishene på lørdagens og søndagens etappe kommer til å blåse rittet vidåpent, konkluderer De Jongh.

Hvem tror du vinner årets Vuelta a España og hvor blir rittet avgjort? Ta diskusjonen i kommentarfeltet!

Sammenlagt etter 13. etapper:
1. Bradley Wiggins (Team Sky) 51.14.59
2. Vincenzo Nibali (Liquigas - Cannondale) +4
3. Christopher Froome (Team Sky) +7
4. Fredrik Kessiakoff (Team Astana) +9
5. Jakob Fuglsang (LEOPARD TREK) +19
6. Bauke Mollema (Rabobank ProTeam) +36
7. Maxime Monfort (LEOPARD TREK) +1.04
8. Juan Jose Cobo (Geox-TMC Transformers) +1.27
9. Daniel Moreno (Katjusja) +1.52
10. Haimar Zubeldia (Radio Shack) +1.53

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.