*Nettavisen* Sport.

«Hvem kan si at Sky ikke svikter»

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Vincenzo Nibali går for seier i Tour de France.

25.06.12 18:34

Lørdag smeller Tour de France i gang med 6,1 tempokilometer i Liège.

Bradley Wiggins og Cadel Evans har preget forhåndsomtalene av rittet ettersom årets utgave preges av det høye antallet tempokilometer. Duoen er to av verdens ypperste i kampen mot klokka.

Kapteinene i henholdsvis Sky og BMC ankommer Belgia med skyhøyt press.

Italieneren Vincenzo Nibali har derimot gått under radaren og kommer til Liège uten høye skuldre. Men ambisjonene er det ingenting i veien med: Nibali vil bli den første italieneren i gul trøye på Champs-Élysées siden Marco Pantani.

- Det blir svært vanskelig og jeg forsøket å holde beina godt plantet på bakken, sier Nibali til velonews.com og minner om følgende:

- Det kommer alltid mange uforutsette hendelser.

Droppet Giro d’Italia
Etter å ha kjørt seg til pallplasser i Giro d’Italia i både 2010 og 2011 besluttet Nibali seg for å droppe årets utgave av rittet for å fokusere på Tour de France.

Det har vært en suksessoppskrift.

- I vinter endret jeg ikke på mye. Jeg startet i litt bedre form og jobbet litt mer i løpet av vinteren. Etter klassikerne restituerte jeg meg godt og fokuserte utelukkende på Tour de France, forteller 27-åringen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

«Haien» har vist strålende form gjennom hele sesongen, så langt. Seier i Tirreno-Adriatico og pallplass i både Milano-San Remo og Liège-Bastogne-Liège resulterer i en svært imponerende vår fra Nibalis side.

Men finner han igjen storformen i tide?

Knust av Wiggins i Dauphiné
Nibali har nemlig ikke vist seg fra sin beste side etter han ble slått nærmest på målstreken av Maksim Iglinskij i Liège-Bastogne-Liège.

Mannen fra Messina har kjørt både Tour of California og Critérum du Dauphiné uten å overbevise. I Frankrike måtte han se seg slått med nesten femten minutter av Bradley Wiggins.

- Jeg jobber hardt å finne den beste formen, sa Nibali til Gazzetta dello Sport etter nedturen.

- Jeg har lagt Dauphiné bak meg: Jeg hadde en dårlig dag, men på andre etapper gikk det ikke så ille. Uansett kan situasjonen endre seg i Tour de France, det har vi sett de siste årene, fortsetter «Haien».

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Team Sky, med Bradley Wiggins i spissen, satte samtlige konkurrenter ettertrykkelig på plass i Critérium du Dauphiné. Cadel Evans var nærmest Wiggins, men også han måtte innse at Wiggins hjelperytter Michael Rogers slo han i sammendraget.

Nibali tror Sky kan ha brukt kreftene sine for tidlig.

- Hvem kan garantere at Sky og Wiggins ikke svikter fullstendig i Tour de France? Spør Nibali.

Nibali: - Vi blir sterke
Det har lenge vært klart at Nibali forlater Liquigas-Cannondale etter denne sesongen, til fordel for Astana. 27-åringen vil svært gjerne ankomme det kasakhstanske laget med en gul trøye fra bagasjen.

Men om han skal få til det trenger han hjelp fra sine nåværende lagkamerater. Ivan Basso og Sylvester Szmyd blir Nibalis viktigste hjelperyttere i rittet.

- Vi blir sterke, konkluderer Nibali.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.