Fredag var det duket for en aldri så liten siestadag i Vuelta a España.

Aitor Galdos og Jose Vicente Toribio kom seg tidlig løs og fikk i fred og ro ligge foran i 148 av de 178 kilometerne på etappen fra Peñafiel til La Lastrilla.

Hovedfeltet hadde ingen problemer med å kjøre inn duoen, og etter å ha spart krefter hele dagen ble det et voldsomt kjør de siste to milene.

Fartsfylt finale
Med en småtøff avslutning var det på forhånd usikkert om det var spurterne eller de mer akselerasjonssterke klatrerne som skulle være sterkest.

Med fem kilometer igjen til mål gikk Cofidis’ Garcia til angrep. Med seg fikk han Nicolas Roche, Juan Antonio Flecha, John Degenkolb, Alberto Losada og Matti Breschel.

Bak i hovedfeltet jaktet BMC med Ballan i front.

Breschel angrep med to kilometer igjen og fikk etter hvert med seg Flecha, Roche og Degenkolb. Men avstanden ned til det jaktende feltet var bare noen få sekunder.

Hvem kan slå denne mannen i VM?
Med en knapp kilometer igjen til mål fant Gilbert ut at han måtte gå til for å ha noen mulighet til å hente inn rytterne foran seg.

Den råsterke belgieren stelte seg opp og tråkket til det han var god for. På hjulet hans satt Ben Swift som en klegg, mens BMC-stjernen passerte alle som lå foran.

Med 200 meter igjen smalt det fullstendig i beina til Swift. I den slake motbakken hadde beina fått så mye melkesyre at han ikke orket å holde bakhjulet til Gilbert.

Bakfra satt Alejandro Valverde, Daniel Moreno og Joaquin Rodriguez inn en langspurt, men det var for sent for å hente Gilbert. Dermed tok fjorårets store syklist sin andre seier i denne vueltaen.

- Dette var en slik avslutning hvor man må gi alt, og får mye laktat i musklene. Du må kjempe for ikke å sette deg ned på setet for da er du ferdig. Når man har en så stor rytter som Ballan som kjører for deg blir du ekstra motivert for å ta i, sa en lykkelig Gilbert etter målgang.

Med maktdemonstrasjonen viste Gilbert også at han til de grader blir å regne med i årets verdensmesterskap.

Resultater:
1. Philippe Gilbert (BMC Racing Team)
2. Alejandro Valverde (Movistar Team) s.t.
3. Daniel Moreno (Katjusja) s.t.
4. Joaquim Rodriguez (Katjusja) s.t.
5. Gianni Meersman (Lotto Belisol Team) +3
6. Bauke Mollema (Rabobank Cycling Team) s.t.
7. Jan Bakelants (RadioShack-Nissan) s.t.
8. Ben Swift (Sky Procycling) s.t.
9. Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale) s.t.
10. Sergio Henao (Sky Procycling) s.t.

Sammenlagt
1. Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff Bank) 77.21.49
2. Alejandro Valverde (Movistar) +1.35
3. Joaquim Rodríguez (Katjusja) +2.21
4. Chris Froome (Team Sky) +9.48
5. Daniel Moreno (Katjusja) +11.29
6. Robert Gesink (Rabobank) +12.00
7. Laurens ten Dam (Rabobank) +12.58
8. Andrew Talansky (Garmin-Sharp) +13.09
9. Igor Anton (Euskaltel-Euskadi) +13.52
10. Beñat Intxausti (Movistar) +15.13