RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX / AP

Hvem kan slå Matthews?

Sist oppdatert:
Australieren gjorde det igjen.

VIKERSUND (procycling.no): Rabobank, Joker Bianchi og Team Design Køkken prøvde helhjertet å støte seg fra hovedfeltet de siste 15 kilometerene av den 3. Etappen av Ringerike Grand Prix. Resultatlisten viser tydelig hvorfor.

Ingen har spurtere som Michael Matthews. Australieren fra Team Jayco-Skins vant i dag som i går. Matthews har etappeseire fra både Tour of Japan og Tour de Langkawi tidligere i år, og virker utilnærmelig på Ringerike.

Det var tydelig at de andre lagene var klar over at de ikke hadde store muligheter om de møtte Matthews på oppløpet. Flertallige forsøk fra Joker Bianchi, Rabobank, Sparebanken Vest og flere lag ble alle mislykket. Hverken Sondre Sørtveit, Christer Rake eller Wilco Keldermann klarte å komme unna.

Rake prøvde å gå sammen med danske Renè Jørgensen fra Team Designa Køkken med fem kilometer igjen, men dette var ikke planen i følge han selv.

- Planen var å stikke i den siste skikkelige bakken, (bakken ved Åmodt med 35 kilometer igjen journ. anm.) men det lot seg ikke gjøre, forteller Rake.

Dermed fikk hurtigtoget fra Canberra det som han ville og 19-åringen kunne gjøre det han kan best. Den tidligere banesyklisten spurtet til seier foran Jesper Asselmann fra Van Vliet og Mats Boeve fra Rabobank.

I skyggen av Matthews ble Svein Erik Vold fra Joker Bianchi nummer fem og Niklas Åkvik fra Plusbank Cervèlo nummer ni. Vold var fornøyd med egen innsats etter etappen.

- Svenskene har fått kjørt seg litt i dag. Nå venter det to harde dager, men jeg syns vi fikk gode svar i dag. Idéelt sett får vi Christer i gult i morgen, hvis det går brudd skal vi prøve å få han med der, sier Svein Erik Vold til procycling.no.

Alexander Wetterhall leder fortsatt sammendraget, Harald Totschnig har klatretrøya og Niklas Gustavsson sykler fortsatt i grønt. Seierherren Matthews tok over ledelsen i U23-klassen.

Her finner du dekningen av Ringerike Grand Prix på procycling.no!

Slik utartet det seg:

Strålende vær i Drammen la en perfekt ramme rundt starten av den tredje etappen av Ringerike Grand Prix. Begynnelsen av etappen var preget av høy fart og et felt hvor «alle» vil gå i brudd. Briten Daniel Shand fra Team Raleigh var den første som fikk en real luke.

Shand kjørte over den første innlagte spurten 55 sekunder foran hovedfeltet, denne spurten var i Sande omtrent 40 kilometer ut i løypa. Ledelsen fortsatte å vokse og ved bakkespurten etter 45 kilometer hadde han 1 minutt og 40 sekunder på hovedfeltet.

Stefan Mair fra Team Tyrol gjorde et forsøk på å komme seg opp til Shand, men en punktering i nedoverkjøringen etter den første bakkespurten spolerte østerrikerens stunt.

Stigningen til Mossåsen var dagens andre bakkespurt. Her hadde den 22-år gamle rytteren fra Rochdale, nord-vest i England, omtrent tre og et halvt minutt på feltet.

Mens den ensomme lederen økte sin ledelse til 4 minutter var det Sverige som jobbet i hovedfeltet. Alexander Wetterhall har 19 sekunder på Jokers Christer Rake i sammendraget og hans svenske lagkompiser måtte derfor gjøre grovjobben på dagens tredje etappe på Ringerike.

Procycling.no fikk rapporter om at Stian Remme ikke hadde en spesielt god dag på jobb, men at Christer Rake følte seg fin og derfor skulle kjøres for. Rapportene fortalte også om at Joker i dag hadde en målsetning om å sette Rake i ledertreøyen foran morgendagen.

Procycling.no fulgte den tredje etappen live, les referatet her!

Mens avstanden ned til hovedfeltet var nede i 2 minutter og 40 sekunder for Shand støtet Joker Bianchi og Team Sparebanken Vest litt på hverandre. Uten at støtingen ga resultat i form av brudd.

Feltet ble midlertidig stanset i jakten på Shand da de skulle passere en togbane og toget dukket opp. Britens ledelse var igjen oppe i 3 og et halvt minutt.

Men selv toget kunne ikke redde Shand i dag, når feltet hadde fått opp farten igjen sank tidsdifferansen mellom Shand og feltet jamnt nedover. Etterhvert resignerte engelskmannen og slapp seg ned til hovedfeltet.

Et brudd med blant annet Jokers Sondre Sørtveit og tidligere CSC-syklist Lasse Bøchmann gikk så avgårde. Denne gruppen bestod i utgangspunktet av åtte stykker, men tre av de mistet kontakten og fem var igjen. Bøchmann var av de som ikke ble med.

Farten ble for alvor satt opp bak og hovedfeltet begynte å slå sprekker. Fartsøkningen førte til at de fem i brudd ble kjørt inn med 20 kilometer igjen til mål.

Fra 20 og inn var rittet preget av veldig mange på støte seg inn til en seier, blant annet Rabobank, Joker Bianchi og Design Køkken var veldig aggressive. Ingen av disse forsøkene ble noe mer enn forsøk, det var duket for en spurt.

Og igjen var Michael Matthews den sterkeste av alle.

Resultater, 3. Etappe
1 Michael Matthews (Team Jayco-Skins) 3.48.20
2 Jesper Asslemann (Van Vliet) st.
3 Mats Boeve (Rabobank) st.
4 Michael Becling (Glud & Marstrand) st.
5 Svein Erik Vold (Team Joker Bianchi) st.
6 Luke Durbridge (Team Jayco-Skins) st.
7 Rostislav Krotky (Sparta Praha) st.
8 Vitalij Popkov (ISD Continental Team) st.
9 Niklas Åkvik (Plusbank Cervélo) st.
10 Michael Stevensson (Sparebanken Vest) st.

Sammenlagt
1 Alexander Wetterhall (Sverige) 11.45.48
2 Christer Rake (Team Joker Bianchi) +19
3 Michael Matthews (Team Jayco-Skins) +20
4 Micael Stevensson (Team Sparebanken Vest) st.
5 Christoph Pfingsten (Van Vliet) st.
6 Mats Boeve (Rabobank) st.
7 Roy Hegreberg (Team Sparebanken Vest) st.
8 Jesper Asselmann (Van Vliet) st.
9 Johan Lindgren (Cykelcity) st.
10 Nick Van Der Lijke (Rabobank) st.

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere