Hvem kan stoppe Jon Jones?

Foto: Ap/scanpix

Amerikaneren fortsetter å valse seg forbi motstanderne i UFC.

02.01.12 22:29

Det skulle ikke stå på underholdningsverdien da MMA-fansen fikk servert enda et stjernespekket UFC-stevne i Toronto natt til søndag norsk tid.

I tittelkampen i lett tungvekt mellom Lyoto Machida og Jon Jones leverte de to superstjernene varene og vel så det.

- Sjokkerende
Brasilianske Lyoto Machida overrasket mange da han sto for en strålende førsterunde mot lett tungvektsmesteren Jon Jones.

Til tross for at mange mente at Shotokan Karate-spesialisten vant første runde, viste dommerkortet at to av tre dommere ga runden til Jones.

- Sjokkerende! mente UFC-president Dana White da mmafighting.com konfronterte ham med nyheten etter kampen.

Jones hadde en klar reach-fordel, men Machidas timing og presisjon sørget for at amerikaneren måtte ta flere slag da han ble presset bakover.

24-åringen hadde imidlertid ingen planer om å la dommerne avgjøre kampen. Etter å ha kommet seg gjennom første runde, til tross for at han var underlegen stående, slo han brutalt tilbake i den andre runden.

Halvveis ut i andre runde fikk Jones akkurat det han var ute etter. Han fikk Machida i bakken og landet en albue som levnet et kutt i panna til brasilianeren. Machida jobbet seg opp på beina igjen, men dommeren stoppet kampen og ba legen sjekke kuttet. Legen ga tommelen opp og kampen ble satt i gang igjen.

HTML EMBED

Jones skryter av Machida
Litt senere gikk Machida i bakken etter å ha blitt truffet av en hard venstre fra Jones. Mesteren så sin mulighet og fant posisjon til en perfekt giljotin da Machida kom opp på beina igjen.

Kampen var over.

Jon Jones har nå gått gjennom 2011 med fantastisk imponerende seiere mot Ryan Bader, Maurico Shogun Rua, Quinton Jackson og Lyoto Machida.

Nestemann i køen er sannsynligvis vinneren av kampen mellom Rashad Evans og Phil Davis. Først blir det imidlertid en vel fortjent ferie for mesteren.

- Hvis Rashad vinner mot Phil Davis, får han tittelkampen. Vinner Davis, kan det hende han får sjansen. Jones har sagt at han ønsker seg litt fri og det har han fortjent. Han ønsker seg fem måneder. Det skal han få, sier UFC-president Dana White.

Jon Jones var strålende fornøyd med å gå inn i 2012 som forsvarende mester i UFCs lett tungvektsdivisjon.

- Jeg har aldri møtt noen med Lyotos hurtighet og smidighet. Han har en helt annen stil, som jeg virkelig respekterer. Jeg ser opp til ham. Han var champion da jeg signerte for UFC, og han har alltid hatt denne mystikken rundt seg. Det var en bra fight, og jeg er bare glad for at jeg vant, sier Jones til mmafighting.com

Knockout etter sju sekunder
I en annen kamp denne helgen viste Frank Mir nok en gang hvilken Brasiliansk Jiu Jitsu-mester han er da han beseiret Antonio Rodrigo Nogueira.

Nogueira startet kampen best, og Frank Mir så ut til å være utslått da brasilianeren traff ham flere ganger midtveis i første runde. Amerikaneren overlevde både slagene og giljotinforsøket til Nogueira, skaffet seg sidecontrol og avsluttet kampen med en kimura.

Nogueira, som selv har svart belte i brasiliansk jiu-jitsu, har så stor stolthet i forhold til sitt yrke at han nødig vil klappe ut og gi seg. Denne gangen førte det til at armen til brasilianeren knakk da Mir vant kampen på bakken.

HTML EMBED

Dette er første gang Nogueira har tapt en kamp på submission i sin MMA-karriere. Sannsynligvis vanskelig å forstå for de fleste nordmenn, men akkurat dét svir sannsynligvis mer enn selve armbruddet for Big Nog.

- Jeg visste at han ikke kom til å klappe ut, og jeg er sikker på at alle andre visste det også, sier Dana White, som postet dette bildet av Nogueira på Twitter søndag.

Da gikk det langt bedre for tvillingbror Antonio Rogério Nogueira, som også var i aksjon søndag. Little Nog beseiret Tito Ortiz på teknisk knockout i første runde.

Kveldens knockoutbonus gikk til Chan Sung Jung, som svært overraskende stoppet hjemmefavoritten Mark Hominick allerede etter sju sekunder.

Submission of the night gikk til Frank Mir, mens fight of the night gikk til Jon Jones og Lyoto Machida.

Neste UFC-event er 30. desember når Brock Lesnar og Alistair Overeem barker sammen til gigantkamp i Las Vegas.

PS: Vi vet at mange av dere ser stevnene i opptak. Derfor følger vi MMA-Norway.com sitt spoilerforbud, som varer fram til ca 18.00 på mandager.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.