RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem kan tukte dette laget?

Foto: Scanpix
Rosenborg knuste Fredrikstad - og tangerte Moldes rekord.

FREDRIKSTAD - ROSENBORG 1-4: Det er under to uker siden Molde knuste Rosenborg i cupen. RBK som hadde sett uslåelige ut til da, slo sprekker så det holdt og folk begynte å snakke om gullkamp i Tippeligaen.

Men så vant Rosenborg over Bodø/Glimt, Molde tapte for Viking og Rosenborg hadde sju poeng å gå på. Og med en fremskyndet kamp mot Fredrikstad hadde trønderne mulighet til å skaffe seg en meget behagelig luke til sine banemenn i cupen.

Og da Vadim Demidov ga Rosenborg ledelsen rett før pause på Nye Fredrikstad Stadion, og Rade Prica doblet minuttet etter hvilen, hadde Rosenborg gjort mye av jobben.

Det skadet heller ikke at Steffen Iversen skaffet straffe, og satte den selv sikkert i mål, fire minutter senere.

Men det kunne sett helt annerledes ut. Rosenborg kan takke en snill dommer for det.

Rødt kort til Lago?
For da det var spilt 25 minutter av oppgjøret var Alejandro Lago altfor sent ute i sin takling av Fredrikstads Everton. Men dommer Kjetil Sælen blåste kun frispark, og holdt kortene i lomma. Lago kunne prise seg lykkelig over å få fortsette oppgjøret, ettersom han tidligere i kampen hadde pådratt seg gult kort.

Inntil da hadde oppgjøret vært kjedelig, med få sjanser og mye defensivt spill. Men knappe fem minutter etter Lagos sjansespill kom det første faresignalet for Fredrikstad.

Mål rett før pause
Rade Prica har slitt med formen den siste tiden, men viste at han fortsatt kan å spille fotball. Svensken fikk ballen inne i feltet, dro av Jan Tore Ophaug og dundret ballen på undersiden av tverrliggeren og ned. Ballen spratt ut igjen, men Rosenborg hadde skapt kampens første målsjanse.

Deretter var det Rosenborg med full kontroll og flere gode muligheter. Men det var ikke før en omskolert midtstopper tok turen opp i Fredrikstads felt at Rosenborg fikk tellende resultat.

Vadim Demidov har tatt over plassen ved siden av Anthony Annan, etter Alexander Tettey dro til Rennes. Rosenborg rullet opp fint på sin høyreside, Mikael Lustig fikk ballen og slo et flatt innlegg. Inn i feltet stormet Demidov, som fikk dyttet ballen over målstreken.

Rosenborg hadde tatt ledelsen i en sjansefattig kamp.

Men der førsteomgangen var relativt kjedelig, var det fyrverkeri fra start av etter hvilen.

To mål rett etter pause
Det var ikke spilt et minutt før Marek Sapara vant ballen og slo inn. Der kom Rade Prica flyvende inn. Svenskens heading suste forbi Kenny Stamatopoulos, og Rosenborg sjokkerte Fredrikstad fra start.

Knappe fem minutter senere var Steffen Iversen på ferde. Iversen mottok ballen fra Per Ciljan Skjelbred, dro av Fredrikstads nyervervede back, Daniel Wass, og dansken var altfor sent ute. Straffesparket var klart.

Iversen selv ekspederte straffen i mål, og plutselig sto det 3-0 til Rosenborg.

Men hva er vel kamp mellom Rosenborg og Fredrikstad uten ablegøyer fra Rune Almenning Jarstein. I fjor ble det bråk mellom han og Raymond Kvisvik. I år var det stille rundt Jarstein, ettersom Fredrikstad ikke skapte en eneste målsjanse. Men på et innlegg fra Agbar Barsom dukket Raio Piiroja opp. Jarstein kom ut i feltet, uten å vite helt hva han skulle der. Da var det bare for Piiroja å sende ballen i åpent mål.

Men selv om Fredrikstad maktet å heve spillet sitt etter målet, skulle ikke håpet vare lenge.

Rade Prica hadde allerede skapt trøbbel for Jan Tore Ophaug, og svensken var langt fra ferdig. Prica snappet ballen fra Ophaug, rev seg fri og stormet mot mål. Stamatopoulos var på ballen, men kunne ikke hindre den fra å gå i mål.

4-1 til trønderne. Og 21 kamper uten tap. Det utligner Moldes rekord fra 90-tallet. Neste kamp er hjemme mot tabelljumbo Lyn, det kan se ut til at rekorden ryker.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere