Hvem overtar etter Andresen?

Foto: Alf Vidar Snæland/Svein Ove Ekornsvåg/Erlend Aas/Scanpix

Navnene ruller allerede inn. Sjekk hvilke Tippeliga-trenere som er aktuelle.

15.10.12 23:20

Spekulasjonene rundt hvem som overtar trenerjobben i Vålerenga, etter at det mandag ble kjent at Martin Andresen er ferdig i klubben etter sesongen, er allerede i gang.

På pressekonferansen med Andresen og styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen, bekreftet begge parter at de allerede har vært i samtaler med en kandidat. Disse samtalene skal ikke ha ført fram.

- Jeg har bidratt i prosessen med å finne en erstatter, men vi kom dessverre ikke i mål med den personen vi hittil har snakket med. Det er viktig for meg at det kommer inn en dyktig trener. Jeg ønsker jo Vålerenga alt godt, sier Andresen til Nettavisen.

- Noe media har funnet opp
Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo ble tidlig nevnt som et alternativ, og også Aalesunds Kjetil Rekdal skal være aktuell. Ifølge sistnevnte er det imidlertid ingenting som tyder på at han går tilbake til klubben han trente fra 2001 til 2006.

- Det er hyggelig at jeg fremdeles blir husket for det jeg har gjort i Vålerenga, men etter det jeg vet har ikke Aalesund blitt kontaktet av klubben. Jeg går nesten ut fra at jeg da hadde fått vite om det. Dette er nok noe media har funnet på, sier Rekdal, som har kontrakt med sunnmørsklubben ut 2013-sesongen, ifølge nrk.no.

Høgmo vil på sin side ikke kommentere ryktene, og har uttalt at cupfinalen serieavslutningen er hans eneste fokus.

Blir det comeback på Martin Andresen?
Hva Martin Andresen skal holde på med neste år, vet han ikke engang selv.

- Nå skal jeg først avslutte jobben her med de fem siste kampene, så skal jeg evaluere tiden min her for å finne ut hva jeg har vært god på, og hva jeg må bli bedre på. Etter det vet jeg ikke hva jeg skal holde på med. Men jeg er helt sikker på at jeg kommer ut av dette som en bedre trener, sier Andresen.

Nettavisen avslørte for to uker siden at det kan bli aktuelt for Andresen å gjøre comeback som spiller.

Les saken: Martin Andresen avviser ikke et comeback

- Hva hindrer deg fra å gjøre comeback nå?

- Jeg vet ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal holde på med, svarer den avtroppende Vålerenga-treneren, som innrømmer at han både fysisk og teknisk er god nok til å spille på eliteserienivå igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.