Hvem skal stoppe Stabæk?

Foto: Rune Stoltz Bertinussen (Scanpix)

Erik Hamrén har trolig bare én midtstopper til disposisjon.

03.05.10 09:49

TROMSØ - ROSENBORG 0-0:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Vadim Demidov sliter med kneskade, og spilte ikke mot Tromsø.

Det gjorde til gjengjeld Kris Stadsgaard, som pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen, og dermed må sone karantene når Rosenborg møter Stabæk på Lerkendal onsdag.

Blir ikke Demidov klar, er faktisk Alejandro Lago - som spilte sin første kamp for sesongen mot Tromsø - den eneste midtstopperen RBK-trener Erik Hamrén har til disposisjon. For også unggutten Simen Wangberg er på skadelista, med ryggproblemer.

Demidov kneskadd
- Kan Demidov bli klar til onsdag?

- Det vet jeg ikke, sier RBK-trener Erik Hamrén, men innrømmer at han ikke er så veldig optimistisk.

- Vadim har slitt med knærne over tid nå, og har hatt problemer med de stadige skiftene mellom kunstgress og naturgress. Om han blir klar allerede onsdag er et spørsmål som de medisinsk ansvarlige må finne ut av, sier han.

- Hvilke grep vurderer du, nå når også Stadsgaard er uaktuell?

- Det må jeg få litt tid til å tenke på. Først må jeg fordøye kampen mot Tromsø, så må vi finne ut hvilke spillere som er tilgjengelig foran neste kamp, sier han.

Dorsin? Iversen?
Det som er sikkert, er at han må finne en spiller som normalt spiller i en annen posisjon. En potensiell kandidat er Michael Dorsin. Men i så fall tar Hamrén bort et viktig angrepsvåpen, og med Roar Strand ute på ubestemt tid, er det smått med alternativer også på sidebackene.

Steffen Iversen hadde definitivt også klart stopperjobben. Men med både Rade Prica og Morten Moldskred på skadelista, er det liten tvil om at Iversen også trengs i Stabæk-boksen.

At 2010-stallen kanskje ikke er tidenes sterkeste på Lerkendal, vitner kanskje reservebenken mot Tromsø om. Der satt nemlig bare tre utespillere. To av dem, Per Ciljan Skjelbred og Trond Olsen, slet med sykdom før TIL-kampen.

- Ja, det ble nå en gang slik. I utgangspunktet reiste vi til Tromsø med en tropp på 16 spillere. Men da det ble klart at Vadim ikke kunne spille, så var det ikke mer enn tre utespillere på benken, sier Hamrén, som kommenterer skadesituasjonen i klubben på samme måte som han kommenterte spillet Rosenborg viste mot Tromsø:

- Vi gjør så godt vi kan ...

Hvem skal angripe Rosenborg?
Uansett hva løsningen blir, finnes det en trøst. For mens trønderne spør seg om hvem som skal stoppe Stabæk, har bæringene mer enn nok med å finne spillere som kan angripe RBK.

I helgens kamp mot Haugesund, måtte trener Jan Jönsson klare seg uten Daniel Nannskog, Pontus Farnerud, Johan Andersson og brasilianske Diogo. I løpet av kampen havnet også Espen Hoff (lår), Morten Morisbak Skjønsberg (ankel) og Pálmi Pálmason (ankel).

Det er med andre ord hektiske dager for det medisinske apparatet både på Lerkendal og Telenor Arena fram mot onsdagens batalje på Lerkendal.

Les også: Skadesjokk for Stabæk

PS. Tromsø-stopper Miika Koppinen mener Kris Stadsgaard burde vært utvist søndag, men for andre kamp på rad var dansken på godfot med dommeren i kritiske situasjoner.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.