RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Oliver Zaugg (Leopard-Trek) vinner Lombardiet rundt.
Oliver Zaugg (Leopard-Trek) vinner Lombardiet rundt. Foto: Luca Bruno (Ap/Scanpix)

Hvem vil ha sensasjonsmannen?

Sist oppdatert:
Fra en i mengden til kanskje sykkelsportens mest attraktive rytter.

Lørdag vant Oliver Zaugg for første gang et profesjonelt sykkelritt. Den 30 år gamle Leopard-rytteren fra Sveits sjokkerte en helt sykkelverden med sin soloseier i Il Lombardia.

Samtidig sikret han seg etter alle solemerker et videre liv i den profesjonelle sykkelverden.

Zaugg har nemlig ingen kontrakt per dags dato for 2012-sesongen.

- Sultne ulver jager best. Det her sikrer han nok en kontrakt, dersom han ikke blir for grådig, sier tidligere sykkelproff Mads Kaggestad til procycling.no.

- Nå begynner de fleste lagene å bli fulle og det er kjøpers marked. Han vil nok ikke få noen topplønning, utdyper han videre.

Attraktiv på flere områder
Det er ikke bare den noe uventede sportslige prestasjonen som gjør at Zaugg er attraktiv på dagens marked.

Med seieren sikret han seg også en god slump poeng på denne «hemmelige» rankingen til det internasjonale sykkelforbundet.

Per dags dato er det rekordjevnt om den viktige 15.-plassen, og det er nok flere lag som ser på muligheten for å sikre seg noen etterlengtede poeng.

- Disse poengene er interessant. Det er bedre å signere en erfaren rytter som Zaugg, enn disse iranerne som dere har satt fokus på før. Nå viser han til og med at han kan vinne på egen hånd. Fra før av er han jo en anerkjent hjelperytter, analyserer Kaggestad.

Så vidt plass hos RadioShack
I skrivende stund er det ikke kjent hvor Zaugg skal sykle i 2012, men døren er nok fremdeles åpen i RadioShack-Nissan-Trek. På grunn av sammenslåingen av Leopard og RadioShack er det trangt om plassene i det nye storlaget.

Det er 28 ryttere på plass på det nye laget, der minst én av rytterne regnes som neoprofesjonelle. Det betyr at det er plass til én, kanskje to, til.

Hvis ikke sloss Lotto, Geox og Katjusja som løver for å sikre seg de to siste plassene i topp 15. Alle tre kunne nok trengt en mann som Oliver Zaugg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere