De siste fire verdensmesterskapene har alle endt med europeisk triumf. Italia vant i 2006, Spania i 2010, Tyskland i 2014 og Frankrike i 2018.

Vi må helt tilbake til 2002 for å finne en ikke-europeisk vinner – da et stjernespekket brasiliansk angrepsgalleri ledet av Ronaldo Nazario senket Tyskland i finalen.

Til tross for den europeiske dominansen vi har sett den siste tiden, ligger det ifølge både spillere, tidligere stjerner og bookmakere an til at vi nå kan se et maktskifte.

Dette tror spillerne

Erling Braut Haaland

– Jeg tror Brasil, Argentina, Frankrike og England alle har en sjanse på å vinne i år. Jeg kan ikke bare velge ett lag, for det er så mange gode.

Cristiano Ronaldo

– Vi [Portugal] er ikke favoritter. Jeg vil si Frankrike. Og Spania, Argentina og Tyskland. Og Brasil, selvfølgelig. De ser veldig bra ut.

Lionel Messi

– Generelt sett så er det de største lagene som er kandidatene. Men hvis jeg må velge ett lag som er over resten, så må det bli Brasil, Frankrike og England. Per dags dato er de et lite hakk over de andre, sier Messi, men presiserer at alt kan skje i fotballen.

Neymar

– Det er alltid noen lag som på uforventet vis kommer veldig langt i turneringen, selv om ingen forventer det. Men jeg vil si at favorittene er Argentina, Tyskland, Spania og Frankrike.

Hazard

– Vi er et godt lag, men jeg har ikke spilt i det siste, og Lukaku har vært skadet. Favorittene er Brasil, Frankrike og Argentina.

Van Dijk

– Det er ikke et spørsmål du må stille meg ... La oss håpe at vi [Nederland] kommer langt. Det er så mange gode lag der ute; Argentina, Frankrike og England. Men de har alle et stort press på seg, det har ikke vi.

Dette tror tidligere stjerner

Ronaldo Nazario

– Brasil! Det er ikke det samme som VM, men laget viste hva de er gode for i Confederations Cup. Spania og Tyskland er også kandidater.

Roy Keane

– Jeg går alltid tilbake til barndommen når det kommer til VM, og jeg har alltid vært svak for Brasil. Jeg gleder meg til å se hvordan de gjør det, og jeg har en sterk følelse på at de kan gjøre det bra. Med spillerne de har så tror jeg de vinner.

Alan Shearer

– Argentina. Det vil være den perfekte måten for Lionel Messi, verdens beste spiller, å avslutte karrieren.

Micah Richards

– Det er Brasil for meg. Jeg skjønner hvorfor mange mener Argentina, men denne gangen er det Neymars tur til å skinne. Han scoret åtte mål i kvalifiseringen, og har tatt spillet sitt til det neste nivået denne sesongen.

Jermaine Jenas

Alle fokuserer alltid på det offensive, men Argentina har den defensive soliditeten de trenger. Og etter å ha vunnet Copa America i 2021 så vil de ha funnet en rytme som fungerer for dem.

Rio Ferdinand

Brasil har dybden i stallen i tillegg til erfaring. Med erfaring mener jeg at helt ned til ryggraden så har dette laget en kultur for å vinne.

Jürgen Klinsmann

Den store drivkraften bak Argentina er Messi. Han vet at dette er øyeblikket hans, dersom han ønsker å vinne sitt første VM i en alder av 35. Argentina kommer til Qatar for å vinne VM, og jeg tror de vil gjøre det.

Samuel Eto'o

– Opp igjennom årene så har afrikanske land opparbeidet seg mer og mer erfaring, og jeg tror de er klare for å ikke bare delta i, men også vinne VM. Kamerun vil vinne finalen over Marokko.

De fleste stjernene, utenom Samuel Eto'o, tror at et av de tradisjonelt sett sterkeste lagene vil ta med trofeet hjem, og Brasil og Argentina går igjen ekstremt mange ganger.

Bookmakerne ser ut til å være enige med spillernes vurderinger, og har de to Sør-Amerikanske gigantene som sine favoritter.

Under kan du se Norsk Tippings odds på hvem som vinner VM:

Brasil 4.50

Argentina 6.40

Frankrike 8.00

Spania 9.00

England 9.00

Tyskland 11.00

Portugal 15.00

Nederland 15.00

Belgia 17.00