BODØ (Nettavisen): Da Patrick Berg forlot Glimt-skuta i januar, ble tidligere Grorud-spiller Elias Hagen kastet til ulvene som hans erstatter fra dag én.

Siden har Oslo-gutten gjort plassen på midtbanen til sin egen, og har knapt vært ute av laget siden. Nå er derimot Patrick Berg tilbake i nord, og med seg i bagasjen har han det som skal være en rekordsum i norsk sammenheng.

Det betyr etter alle solemerker at Hagen må se langt etter regelmessig spilletid på en god stund.

– Han må finne seg en ny klubb, og det så fort som mulig, er den klare beskjeden fra TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah.

Les også: Patrick Berg er tilbake i Glimt-drakt. Nå møtes det med skepsis

Hør ukens episode av fotballpodkasten «Sesongkortet» med Vegard Hansen under:

– Toppen av ulykke

Da Nettavisen tar telefonen til eksperten har det blitt 17 minutter med fotball, på de siste fire kampene, for Bodø/Glimts talentfulle midtbaneanker.

– For Elias Hagen er jo dette et «worst case-scenario», selvfølgelig. De har en veldig tydelig rolle for 6'eren i laget deres, og den har han blitt dyrket i siden Patrick Berg forlot klubben i fjor. Nå som Berg er tilbake, tatt i betraktning av hva han ble hentet for, så er dette det verste som kunne skjedd.

Og fortsetter:

– Overgangssummen gjør også at det ikke finnes noe scenario hvor de benker Berg og bruker Hagen, og ikke ser ut som idioter.

Les også: Knutsen brøt inn da Berg snakket om Premier League-interessen: - Du vet hva du har, men ikke hva du får

Få dager før sommervinduet stengte i Norge, kom nemlig beskjeden om at byens store sønn vender tilbake fra spill i Frankrike. Siden har Patrick Berg spilt i sin vante rolle, og Hagen har måtte se samtlige kamper på benken fra start.

– Toppen av ulykke er at han får vite det så sent i vinduet, som begrenser mange av mulighetene han har for å finne seg klubb.

Lagkapteinen føler med ham

Bodø/Glimt-kaptein Ulrik Saltnes har spilt i midtbaneleddet med Hagen siden Berg dro til fransk fotball, og er klar på at fotballen ofte kan være brutal.

– Toppfotballen er tøff. Den har noen knallharde mekanismer og premisser som kicker inn, og denne gangen så var han dessverre den som fikk kjenne litt på det. Det er ikke alltid man kan påvirke for mye, så av og til må man bare få lov til å være litt menneske også.

Les også: Kunstscoring da Glimt sjokkerte: – Vakreste av en danske siden Kim Larsen

– Man må bare håndtere det på sin måte, men til syvende og sist tror jeg Kjetil tar ut det laget han mener er best mulig for Bodø/Glimt.

Elias Hagen har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser. 

Amankwah er klar på at Hagen er i en alder som gjør at spilletid er helt avgjørende for videre utvikling, og som gjør situasjonen vanskelig for spilleren selv.

– Han blir jo sittende igjen med Svarteper og blir satt helt i offside. For å kunne fortsette utviklingen, mener jeg at Bodø/Glimt ikke er klubben for ham. Patrick Berg er sjelden skadet, de roterer sjelden på laget og de har satt norsk overgangsrekord. Det er ingenting som indikerer at Glimt er riktig klubb for en spiller i hans situasjon.

– Burde Glimt ha løst dette på en annen måte?

– Jeg føler ikke at det går an å kritisere klubben, fordi de får muligheten til å hente tilbake en spiller som har vært deres beste i flere sesonger. Han har en spesiell rolle i Bodø og kan være en viktig spiller i deres prosjekt, så det er ingen skyldige her. Men det er jo Hagen som sitter igjen med det korteste strået her, fortsetter han.

Nettavisen vet at det tett inn mot deadline day, i både Norge og Europa, ble intensivert samtaler rundt fremtiden til Hagen. Flere klubber i Eliteserien og i utlandet skal ha blitt informert om situasjonen rundt midtbanespilleren, etter at Berg plutselig vendte tilbake til Aspmyra.

– Han bør jo definitivt være en attraktiv spiller for klubber i utlandet, og er nok klar for det også, avslutter Amankwah.