*Nettavisen* Sport.

Hviler spillere før Real-kampen

RBK-trener Per-Mathias Høgmo sparer enkeltspillere mot Tromsø – og er glad for at kampen er betydningsløs for begge lag.

27.10.05 09:47

- Det er selvfølgelig veldig behagelig for begge klubber at situasjonen er avklart før den siste kampen. For vår del betyr det at vi kan hvile noen spillere fram mot Real Madrid-kampen, sier Høgmo til TV 2 Nettavisen.

Strand merker kjøret
Allerede tirsdag til uka får Rosenborg besøk av det spanske storlaget på Lerkendal. Med seier har trønderne fortsatt gode muligheter til avansement i Champions League.

Én av spillerne som trolig får hvile mot Tromsø, er kaptein Roar Strand.

- Roar begynner å merke kjøret og vil ha godt av en pause. Det kan også bli aktuelt å la andre stå over, men jeg vil ikke her og nå si hvem det gjelder, sier Høgmo.

RBK-treneren vil heller ikke si noe om hvem som kommer inn som erstattere. Da Roar Strand gikk ut i pausen mot Real Madrid i forrige uke, var det Alexander Tettey som kom inn. Det er naturlig å tro at 19-åringen får en ny mulighet til å vise seg frem mot Tromsø.

Studerer Real
Foran tirsdagens returkamp mot Real Madrid kommer Rosenborg også til å analysere de to kampene Real har spilt siden forrige møte. Begge har endt med tap, mot Valencia og Deportivo la Coruña.

- Det var litt spesielle kamper. Mot Valencia fullførte for eksempel Real med ni mann. Derfor er jeg usikker på hvor mye det er å plukke med seg. Men vi kommer uansett til å studere videoene. Og dette viser jo at det finnes muligheter til å slå Real Madrid, poengterer Per-Mathias Høgmo.

For første gang etter inntredenen som RBK-trener for åtte seriekamper siden, snakker han lenger frem i tid enn til førstkommende kamp, som altså er mot Tromsø.

Følelser for Tromsø
Og Høgmo gjør ingen hemmelighet av at han fortsatt har sterke følelser for klubben han trente så sent som i fjor.

- Det har jeg aldri lagt skjul på. Jeg er veldig glad for at også Tromsø berger plassen.

Se Rosenborg-Tromsø på web-tv lørdag kl. 18.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.