Hvilke lag får Pro Tour-status?

Foto: Tim de Waele (©TWDSport.com)

UCI offentliggjør mandag hvilke lag som får være med i det «gode selskap» neste sesong.

31.10.10 19:05

Tolv søkere, åtte plasser.

Det er status dagen før UCI skal plukke ut fem av de åtte lagene som er sikret Pro Tour-status neste sesong.

Hvis vi ser på de norske, er alle proffene våre allerede inne i det «gode selskap» minus Alexander Kristoffs BMC Racing Team,

Følgende lag har allerede Pro Tour-status neste sesong;
Ag2r-La Mondiale, Katusja, Lampre-ISD, Omega Pharma-Lotto, QuickStep cycling team, Rabobank cycling team, Saxo Bank-SunGard, Sky procycling (Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug), Garmin-Cervélo (Gabriel Rasch og Thor Hushovd) og RadioShack ifølge UCIs hjemmesider.

BMC Racing Team (Alexander Kristoff), Cofidis, Euskaltel-Euskadi, FDJ, Geox-TMC, HTC-Highroad, Liquigas-Cannondale, Luxembourg Pro Cycling Project, Telefonica Movistar og Vacansoleil-DCM søker alle om Pro Tour-status neste sesong.

Pegasus Sport og Astana skal også ha kommet med på søkerlisten selv om de ikke sto der da UCI sendte ut pressemeldingen i starten av oktober. Det er ikke forventet at noen av de to sistnevnte lagene kommer med 1. november, men at de kan komme med når de tre siste lagene plukkes ut 15.november.

Europcar sto heller ikke på listen over søkere tidligere denne måneden. I følge cyclingnews.com har de søkt om ProKontinental-status etter at de fikk utvidet frist av UCI etter en desperat jakt på ny hovedsponsor.

Lagene vurderes etter følgende kriterier:
- Budsjett.
- Sponsorkontraktene.
- Bankgaranti.
- Minst ti rytterkontrakter signert av begge parter.
- For nye lag, beskrivelse av lagstrukturen.

Hvis vi tar en rask titt på søkerlisten er det ingen tvil om at Cavendish' HTC-lag, Liquigas og Telefonica Movistar stiller meget sterkt.

Følg med videre på procycling.no. Hvem tror du får Pro Tour-status?

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag